Cluj: Cum s-a produs incidentul în urmă căruia 2 fetițe au suferit arsuri la un experiment demonstrativ într-un parc

Updated on octombrie 14, 2024 Cluj: Cum s-a produs incidentul în urmă căruia 2 fetițe au suferit arsuri la un experiment demonstrativ într-un parc 1

Două fetițe, în vârstă de 7 și 11 ani, au suferit arsuri pe față și brațe în urma unui incident produs sâmbătă, 12 octombrie, pe strada Teodor Mihali din Cluj-Napoca.

Cele două minore au asistat la un experiment demonstrativ, parte dintr-un eveniment public organizat într-un parc din apropiere, când au fost accidental afectate de flăcările declanșate în timp ce se desfășura un experiment științific.

Leziunile au fost cauzate atât de substanțe chimice, cât și de flacără. În ciuda severității arsurilor, starea fetelor este stabilă, iar funcțiile lor vitale nu sunt afectate, explică medicii. Fetița de șapte ani, internată la ATI, a suferit arsuri pe 9% din suprafața corpului, la nivelul feței și al unei mâini, în timp ce fetița de 11 ani are arsuri pe 10% din corp, afectând gâtul, pieptul și o mână.

„Fetele rămân deocamdată la noi. Una este la ATI, cealaltă la secția de Chirurgie pediatrică. Cea de 7 ani, de la ATI, are arsuri pe o suprafață de 9%, la nivelul feței și a unei mâini, iar cealaltă, de 11 ani, are arsuri pe 10% la nivelul gâtului, pieptului și a unei mâini”, a informat medicul Daniela Dreghiciu, de la Spitalul de Copii Cluj-Napoca, citată de Ziua de Cluj.

În acest caz polițiștii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și fac cercetări pentru a afla cum s-a produs acest incident.

De asemenea, se verifică ce fel de substanțe s-au folosit pentru acele experimente și dacă acestea au fost realizate sub supravegherea unui adult.

Potrivit polițiștilor, cele două fetițe au participat la un atelier de chimie și nu au păstrat distanța recomandată.

Cele două minore s-ar fi dezechilibrat și au căzut pe masa unde se desfășura experimentul, moment în care li s-ar fi aprins șuvițe de păr.

„La data de 12 octombrie a.c., în jurul orei 14.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiul Cluj-Napoca au fost sesizați prin apel 112 de către un bărbat, despre faptul că la aceeași dată, în jurul orei 13.45, două minore de 7, respectiv 11 ani, în timp ce participau la un experiment, în cadrul unui atelier de chimie, s-ar fi dezechilibrat și ar fi căzut peste masa pe care se desfășura experimentul.

În urma cercetărilor efectuate de către polițiști a reieșit faptul că cele două minore nu ar fi păstrat distanța recomandată, moment în care li s-ar fi aprins șuvițe de păr.

În urma evenimentului, minorele au fost transportate la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale. În continuare se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă și pentru stabilirea tuturor circumstanțelor în care a avut loc evenimentul”, au declarat pentru monitorulcj.ro reprezentanții IPJ Cluj.

error: Content is protected !!