Drumul Expres din Cluj a ajuns la un stadiu de 60%, dar termenul de finalizare a fost prelungit

Updated on octombrie 4, 2024 Drumul Expres din Cluj a ajuns la un stadiu de 60%, dar termenul de finalizare a fost prelungit 1

Lucrările la drumul expres care va conecta Autostrada Transilvania și DN1, prin Tureni, au ajuns la un stadiu de execuție de 60%. Cu toate acestea, din cauza unor probleme în teren cu relocarea rețelelor, termenul de finalizare a fost prelungit.

Antreprenorul DIMEX 2000 – CON-A OPERATIONS SRL a reușit un avans substanțial al lucrărilor în teren pentru realizarea drumului expres (DEx 4 A3-DN1, Tureni) care va conecta Clujului la autostradă. La finalul lunii trecute, antreprenorul executa lucrări de terasamente și consolidare, relocarea utilităților, precum și lucrări la depozitul de sare.

Potrivit reprezentantului antreprenorului, pentru finalizarea conexiunii Autostrada Transilvania – DN 1 a fost stabilit un nou termen, în condițiile în care au fost întâmpinate probleme în teren cu relocarea rețelelor, informează Monitorul  de Cluj. 

În lipsa avizelor necesare și a modificărilor legislative, relocarea rețelelor a fost realizată abia la finalul verii.

În acest context, termenul inițial pentru predarea proiectului (februarie 2025) a fost prelungit cu patru luni. Noul termen pentru conectarea Clujului la autostradă este Iunie 2025.

Cu toate dificultățile apărute în teren, constructorul a reușit un progres fizic de peste 60%.

error: Content is protected !!