Strategia prin care Bacăul vrea să îi „fure” pe clujeni: „Chiria e prea mare? Hai în Bacău”

Updated on octombrie 1, 2024 Pe străzile din Cluj-Napoca au fost montate panouri publicitare care fac reclamă la Bacău. Primăria Bacău a gândit această campanie și încearcă să profite de cele mai neplăcute aspecte din orașul transilvănean, prețurile foarte mari la imobiliare și traficul.

Potrivit administrației băcăuane, campania aflată sub comanda primarului USR este în faza de testare.

„Panoul în cauză face parte dintr-o campanie de promovare a municipiului, gândită în vederea atragerii atât a investitorilor, cât mai ales a forței de muncă, întrucât din discuțiile avute cu reprezentanții mediului de afaceri din municipiul Bacău reiese că una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă este recrutarea angajaților calificați.

Prețul chiriei, raportat la venitul mediu, este în Bacău unul dintre cele mai mici din țară, astfel că am ales acest mesaj pentru panoul de promovare. Prețul afișării este de 3.000 de lei și include servicii de închiriere panou stradal, servicii montaj, servicii producție, servicii grafică și taxe locale. Durata contractului este de o lună”, a declarat pentru Ziarul de Bacău, Andreea Negru, șefa de cabinet a primarului Lucian Viziteu.

Strategia prin care Bacăul vrea să îi „fure” pe clujeni: „Chiria e prea mare? Hai în Bacău” 1
(Foto Facebook Ovidiu Fiscutean)

Un astfel de panou a fost amplasat și la ieșirea din Florești spre Gilău, în urmă cu două luni.

Strategia prin care Bacăul vrea să îi „fure” pe clujeni: „Chiria e prea mare? Hai în Bacău” 2

Pentru această campanie a fost deschis un site, HaiÎnBacău.ro.

La nivelul țării, în Cluj se înregistrează, de departe, cele mai mari prețuri la chirii și la achiziția de imobile. Dacă în Bacău un apartament cu trei camere, nici prea ieftin, nici prea scump, într-un bloc nou, poate fi cumpărat cu aproximativ 80.000 de euro, iar în București cu 140.000, în Cluj-Napoca, o astfel de achiziție ajunge la 200.000 de euro.

error: Content is protected !!