Cluj: Cât a ajuns să coste un apartament în Florești. Cu aceiași bani se pot cumpăra 6 case în Spania

Updated on septembrie 27, 2024 Cluj: Cât a ajuns să coste un apartament în Florești. Cu aceiași bani se pot cumpăra 6 case în Spania 1

Un apartament în Florești a ajuns să coste o adevărată avere. Spre comparație, de aceiași bani un cumpărător s-ar putea orienta spre sudul Spaniei, unde o locuință poate costa de 5-6 ori mai puțin.

Un apartament de 81 mp în comuna Florești, la câțiva kilometri de Cluj, costă 167.000 de euro, conform unui anunț postat pe Facebook de o persoană care vinde două locuințe identice.

„Persoană fizică vând 2 apartamente identice că și configurație și finisaje, în Florești stradă Avram Iancu, la 300 m de locația Spitalului Regional de Urgență și 1 km de Vivo. Edificate în 2024, inisate simplu, dar modern apartamentele au suprafață utilă de 81 mp și se compun din living cu dinning și bucătărie, 2 dormitoare, 2 băi, o debara, 2 terase mari și câte o parcare.

Încălzire prin pardoseală, întrerupatoare și prize smart, conectate la Alexa, totul poate fi controlat prin aplicație de la distanță. Preț pentru fiecare apartament -165.000 euro cu parcare exterioară sau 167.000 eur cu parcare subterană”, se precizează în postare. În total, la un simplu calcul, rezultă că prețul pentru un metru pătrat este peste 2.000 de euro, informează adevarul.ro.

Mai mulți internauți i-au atras atenția asupra faptului că Spitalul Regional de Urgență încă nu există. „Pertinente observații, voi face modificările în anunț, multumesc, a revenit autorul postării inițiale.

Alții l-au ironizat pentru preț. „Chilipir. Proștii cumpără la așa preț. Păstrați-l până la anul pe vremea asta, că va fi 80.000”, a scris cineva. „Banii ăstia…. Poate amândouă, împreuna. Și dacă-s unul lângă celălalt, dărâmăm peretele și facem de o «vilă»” și „Foarte probabil sunt unul peste altul”, au fost alte ironii.

În Spania, în orașe precum Alicante și Elche, prețurile sunt cu mult mai mici. De exemplu, în Elche se vinde o casă de 114 mp pentru 26.000 de euro. Tot atât costă o casă de 112 mp în Alicante.

Cluj: Cât a ajuns să coste un apartament în Florești. Cu aceiași bani se pot cumpăra 6 case în Spania 2

Și în alte țări, în orașe chiar mai importante, pot fi găsite locuințe la prețuri mult mai mici decât cele din Florești. De acești bani se pot cumpăra două case în Marea Britanie, la Liverpool, în celebrul district Anfield, chiar în cartierul unde se află stadionul fostei campioane a Angliei și a Europei, FC Liverpool. Astfel, în zona respectivă se găseau anul trecut locuințe cu două camere la prețul de 65.000 de lire sterline, echivalentul a 70.000 de euro.

Cluj: Cât a ajuns să coste un apartament în Florești. Cu aceiași bani se pot cumpăra 6 case în Spania 3

 

error: Content is protected !!