Cine este profesoara din Cluj care și-a premiat din bani proprii elevii cu note mari la BAC

Updated on iulie 13, 2024 Cine este profesoara din Cluj care și-a premiat din bani proprii elevii cu note mari la BAC 1

O profesoara din Turda si-a premiat din bani proprii elevii cu note mari la BAC. Cea care a facut acest gest remarcabil este domnisoara Alexandra Avasicei, profesor de matematica la Colegiul “Emil Negrutiu” Turda, scrie inturda.ro.

Impresionati de atitudinea acesteia, colegii au postat urmatorul mesaj pe pagina oficiala de Facebook a colegiului:

„Ați auzit de profesori care să-și premieze elevii din proprii lui bani? Dacă nu, să știți că profa de mate de la Negruțiu, dra Alexandra Avasicei, a făcut asta.

Le-a spus elevilor că îi va premia cu câte 500 de lei pe cei care vor lua 10 la BAC și cu câte 300 de lei pe cei care obțin peste 9,00.

Dacă premii de 500 nu au fost anul ăsta (deși Laurențiu Grindean a primit de la cei doi evaluatori, probabil, 9,90 și 10), în schimb premii de 300 au fost câteva…

Felicitări, dra profesoară, felicitări dragi elevi!”

4 elevi au luat nota 10 la Bacalaureat în Cluj

Numărul elevilor care au obținut 10 „curat” la Bac 2024, în județul Cluj, a ajuns la patru după contestații. Astfel, după cele două eleve de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” și Colegiul Național „Emil Racoviță” care au obținut 10 la toate cele trei probe, încă doi elevi au media finală la Bac 2024 10.

Un elev este de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” din Dej. Acesta a contestat nota de 9.5 la proba de Istorie, și a primit nota 10. Cel de-al doilea este de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, care a contestat nota la Limba română și aceasta a crescut de la 9.90 la 10. Astfe, ambii elevi clujeni au acum media 10 la Bac 2024.

Absolvenții claselor a XII-a, din județul Cluj, rămân primii în clasamentul național, în urma publicării rezultatelor finale de la examenul de Bacalaureat.

De altfel, rata de promovare, în prima sesiune a examenului național de Bacalaureat 2024 a crescut de la 88,9% la 90,30%, după soluționarea contestațiilor, potrivit informațiilor publicate de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Cluj.

De asemenea, comparativ cu afișarea rezultatelor inițiale, a crescut și rata de reușită pentru candidații din promoțiile anterioare, de la 35,81 %, înainte de contestații, la 40%, după soluționarea contestațiilor.

error: Content is protected !!