(Video) Noi imagini de pe Autostrada Transilvania, lotul integral Poarta Sălajului-Zimbor

Updated on iulie 8, 2024 (Video) Noi imagini de pe Autostrada Transilvania, lotul integral Poarta Sălajului-Zimbor 1

Au apărut noi imagini cu stadiul lucrărilor la Autostrada Transilvania, lotul integral Poarta Sălajului-Zimbor. Bucata de autostradă care străbate dealurile din Sălaj ar trebui să fie gata până în iunie 2026, după noul termen de finalizare a lucrărilor.

Cu toate că are puțin peste 12 km, bucata de autostradă dintre Zimbor și Poarta Sălajului unde lucrează antreprenorul UMB nu este deloc una ușor de realizat având în vedere numeroasele viaducte care trebuie ridicate, dar și situația din teren, scrie Ziua de Cluj.

Asocierea UMB – Tehnostrade – SA&PE Construct are un nou termen de finalizare pentru lotul finanțat prin PNRR care străbate dealurile din Sălaj. Bucata de autostradă, ajunsă la 42% execuție, ar trebui să fie gata până în iunie 2026.

Mobilizarea municitorilor UMB de vineri, 5 iunie 2024, pe cei 12,24 km din autostrada Transilvania între Zimbor și Poarta Sălajului este de lăudat, având în vedere faptul că afară erau peste 30 de grade Celsius.

Imaginile filmate din dronă surprind peisaje impresionante cu “cărarea” viitoarei autostrăzi, care străbate dealuri și păduri superbe, iar din loc în loc apar și pâlcuri de utilaje şi muncitori care lucrează la viaductele peste Valea Fânaţelor şi Pârâul Horşu, la dealul de la ieşire din Sântămărie, dealul de la Zimbor.

O filmare cu drona realizată de pasionatul de infrastructură Cristian Marius Man a fost publicată la început de weekend pe canalul acestuia de YouTube, iar cei care au urmărit-o spun că e greu să munceşti pe căldură, iar volumul de muncă pare uriaş peste dealurile de la Poarta Sălajului.

Desemnarea câștigătorului pentru segmentul dintre Poarta Sălajului și Nușfalău (A3), care include și Tunelul Meseș, a fost amânată pentru a șasea oară de CNAIR
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a prelungit cu o lună termenul estimat pentru desemnarea câștigătorului pentru licitația ce vizează secțiunea Poarta Sălajului-Zimbor-Nușfalău (41km), fiind cel mai mare contract pentru infrastructura rutieră lansat până acum în achiziție, scrie Monitorul de Cluj

Licitația pentru secțiunea Poarta Sălajului–Nușfalău de pe Autostrada Transilvania, a fost relansată în urmă cu mai bine de un an, în februarie 2023, iar în august anul trecut au fost depuse mai multe oferte.

Șapte operatori au depus oferte:
-Asocierea SA & PE CONSTRUCT SRL – SPEDITION UMB SRL – TEHNOSTRADE S.R.L. – EURO-ASFALT d.o.o (România – Bosnia Herțegovina)
– WEBUILD SPA – MILANO (Italia)
– IC IÇTAŞ INŞAAT SANAYI VE TICARET A.Ş. (Turcia)
– Asocierea MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. – OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI A.S. (Turcia)
– MAPA INSAAT VE TICARET A.S. (Turcia)
– Asocierea NUROL INSAAT VE TICARET A.S. – DUYGU TAAHHÜT VE İNŞAAT A.Ş. (Turcia)
– Asocierea TEKFEN INSAAT VE TESISAT A.S. – DOGUS INSAAT VE TICARET A.S. (Turcia)

error: Content is protected !!