Salina Turda se extinde cu 10.000 de mp. Noua mină va avea 5 lifturi panoramice, un râu artificial, dar și mai multe alei suspendate

Updated on septembrie 16, 2024 Salina Turda se extinde cu 10.000 de mp. Noua mină va avea 5 lifturi panoramice, un râu artificial, dar și mai multe alei suspendate 1

O nouă mină de 10 mii de metri pătrați urmează să-și deschidă porțile pentru turiști. Este vorba despre mina Iosif, care va avea 5 lifturi panoramice, un râu artificial, dar și mai multe alei suspendate. Odată cu investițiile de peste 25 de milioane de euro, și numărul turiștilor ar urma să se dubleze, estimează autoritățile locale.

Mina Iosif, cunoscută și ca Sala Ecourilor, a fost principala sursă de sare din zonă timp de 150 de ani.

“Momentan se poate vizita doar de la nivelul balconului. Mina Iosif este o mină în formă de clopot, a fost exploatată în anul 1740 și are o adâncime totală de 115 metri”, povestește Mădălina Craiu, ghid la Salina Turda, pentru digi24.ro.

Lucrările de extindere ar trebui să înceapă anul viitor și să dureze 2 ani, spun autoritățile locale.

“Se va întinde pe circa 10 mii metri pătrați, estimările de finanțare sunt undeva la 25,5 milioane de euro. Noua salină, în mod practic, va duce la o dublare a numărului de vizitatori, ajungând undeva, după estimarile noastre, la 1,2 milioane – 1,5 milioane de turiști anual”, spune Cristian Matei, primarul orașului Turda.

Reprezentanții Salinei Turda au anunțat că obiectivul turistic va reveni la programul de toamnă. Astfel, programul va fi între 9 și 17, cu ultima intrare la ora 16:00.

„E deja toamnă! Începe școala!

Păstrând în inimi amintirea verii minunate ce tocmai a trecut, vă anunțăm că programul celui mai iubit obiectiv turistic, Salina Turda, va redeveni cel cuprins între orele 09:00 – 17:00, cu ultimul acces în subteran la ora 16:00.

Vă așteptăm să ne fiți alături în continuare, zilnic!

Pentru clipe de neuitat și experiențe fantastice!” au transmis reprezentanții Salinei.

error: Content is protected !!