Zboruri cu balonul cu aer cald, jocuri pentru copii și concurs gastronomic la prima ediție „Vârtop Festival”

Updated on mai 28, 2024 Zboruri cu balonul cu aer cald, jocuri pentru copii și concurs gastronomic la prima ediție „Vârtop Festival” 1

Asociația pentru Dezvoltarea Vârtopului organizează prima ediție a „Vârtop Festival”, în poiana din centrul Satului de Vacanță Vârtop. Manifestarea va avea loc în weekendul 31 mai – 2 iunie 2024, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, marcând astfel debutul sezonului estival la Vârtop, transmite Radio Cluj, citat de Rador.

În cadrul evenimentului vor fi organizate diverse jocuri și concursuri pentru copii (căutări de comori, desene pe asfalt, alergat în saci, tras cu funia și multe altele). În pauzele dintre acestea, copiii se vor putea bucura gratuit de priveliștea oferită de la înălțime din balonul cu aer cald, o premieră în județul Bihor. Se vor efectua zboruri cu balonul cu aer cald (baloanele sunt ancorate la sol cu frânghii, ‘zborurile’ durează cinci minute și se fac în condiții de maximă siguranță și doar în condiții de vreme bună).

Copiii vor mai avea acces la tobogan, loc de joacă gonflabil și cort tepee, vor putea face tir cu arcul și să participe la diverse ateliere (olărit, confecționare de păpuși din ață, tehnici de supraviețuire în sălbăticie, prezentare tehnicii intervenție, a echipamentelor şi accesoriilor din dotarea ISU Crișana Bihor, Salvamont Bihor și Ambulanța Bihor), vor putea consuma diverse gustări și dulciuri preparate la fața locului (popcorn, mini hotdog, cartofi pai, vată de zahăr, limonadă, clătite), a anunțat Ioan Vasile Baba, președintele ONG-ului.

Adulții se vor putea delecta cu produse locale tradiționale (mezeluri și produse din carne, plăcinte de Briheni, pălincă de Tulca) și vor putea să deguste produsele realizate în cadrul concursului gastronomic (gulaș de vânat, tocăniță de porc, mămăligă, produse tradiționale slovăcești, grill etc., bere la halbă, apă, sucuri, cafea).

Ziua de sâmbătă 1 iunie se va încheia cu focuri de artificii și foc de tabară. Asociația pentru Dezvoltarea Vârtopului a luat ființă în anul 2024 și are ca scop principal dezvoltarea durabilă a Stațiunii turistice Satul de Vacanță Vârtop.

error: Content is protected !!