Se construiește Muzeul Personalităților Clujene. Vor fi expuse taragotul lui Fărcaș sau o carte a lui Blaga

Updated on octombrie 30, 2023 Un proiect unic în Europa Centrală și de Est va fi realizat în Cluj Napoca, în anul 2024.  Este vorba despre Muzeul Personalităților Clujene în cadrul căruia vor fi expuse obiecte care au aparținut acestora, cum ar fi taragotul lui Dumitru Fărcaș, un document religios al fostului mitropolit Bartolomeu Anania sau o carte a lui Lucian Blaga.

”În anul 2024, care este anul Avram Iancu, vom avea Centrul Memorial Avram Iancu, în imobilul unde a stat în perioada studenției pe strada Avram Iancu.

Se construiește Muzeul Personalităților Clujene. Vor fi expuse taragotul lui Fărcaș sau o carte a lui Blaga 1

De asemenea, vom avea un proiect unic în Europa Centrală și de Est, nu numai în România, Muzeul Personalităților Clujene, cu componentă fizică și digitală.

Anul viitor va intra în faza de execuție, este un proiect care costă în jur de un milion de euro și care va da posibilitatea clujenilor să vadă personalitățile orașului. Vom avea taragotul lui Dumitru Fărcaș, un document religios al lui Bartolomeu Anania, sau o carte a lui Blaga”, a transmis primarul Emil Boc, citat de cluj24.ro

error: Content is protected !!