Profesor clujean, distins cu titlul Cavaler al Ordinului „Steaua Italiei”

Updated on octombrie 7, 2023 Profesorul Clujean Alexandru Laszlo, de la Colegiul Național “George Barițiu” din Cluj-Napoca, a primit distincția de Cavaler al Ordinului “Steaua Italiei”, semnată de președintele Italiei, pentru contribuția la promovarea limbii și culturii italiene în România.

Ea a fost înmânată de Excelența Sa, Alfredo Maria Durante Mangoni, Ambasadorul Republicii Italia în România, în prezența Consulului Republicii Italia la Cluj, Excelența sa, Massimo Novali, a unor cadre didactice și elevi ai școlii.

Profesor clujean, distins cu titlul Cavaler al Ordinului „Steaua Italiei” 1 Profesor clujean, distins cu titlul Cavaler al Ordinului „Steaua Italiei” 2

„A fost un gest de apreciere la adresa domnului profesor Alexandru Laszlo și a Colegiului Național„George Barițiu” din partea domnului Ambasador că a ales să vină la școală pentru această ceremonie, care în mod firesc se desfășoară la sediul ambasadei.

Mă bucur, ca de fiecare dată, când un coleg cadru didactic reușește performanțe deosebite și este apreciat și răsplătit pentru activitatea sa, dar azi, a fost un eveniment special, nu știu dacă mai există cadre didactice care să fi primit astfel de distincții, iar domnul profesor Alexandru Laszlo merită toată aprecierea noastră pentru munca de o viață pusă în slujba cercetării și studierii operei lui Dante Alighieri.

A tradus peste 20 de cărți din italiană sau franceză în română, a primit premii internaționale pentru activitatea de comentator al operei lui Dante, a obținut “Premiul Special” pentru cele trei volume din “Lectura lui Dante”, din partea Uniunii Scriitorilor din România și numeroase premii de excelență ca profesor, din partea Guvernului României și a Ministerului Educației.

Îl felicit încă o dată și îmi doresc să fie un model nu numai pentru elevii săi, ci mai ales pentru colegii mai tineri, cărora să le insufle pasiunea pentru cercetare și performanță”, a transmis inspectorul școlar general Marinela Marc.

error: Content is protected !!