Autobuzele școlare dedicate elevilor au revenit pe cele 14 trasee. 50 de agenți de poliție sunt mobilizați pentru a însoți copiii în autobuze, dar și pentru a fluidiza traficul din preajma școlilor

Updated on septembrie 13, 2023 Autobuzele școlare dedicate elevilor au revenit pe cele 14 trasee, odată cu începerea anului școlar. La acestea se adaugă cursele speciale marcate TRANSPORT ELEVI pe 15 linii din oraș și transport special pentru tinerii cu dizabilități.

Primăria Cluj-Napoca susține și în acest an transportul elevilor cu autobuze școlare dedicate. Astfel CTP Cluj-Napoca a reluat transportul copiilor din clasele 0-IV la școli pe cele 14 trasee din municipiu, din cartierele: Mănăștur, Zorilor, Gheorgheni, Mărăști, Grigorescu, Bună Ziua, Bulgaria, Iris și Lombului.

Autobuzele școlare dedicate elevilor au revenit pe cele 14 trasee. 50 de agenți de poliție sunt mobilizați pentru a însoți copiii în autobuze, dar și pentru a fluidiza traficul din preajma școlilor 1

De asemenea, Primăria municipiului asigură transportul elevilor din Colonia Sopor, Valea Fânațelor și Colonia Pata Rât către unitățile de învățământ. Astfel, peste 500 de mașini sunt scoase zilnic din circulație datorită acestei politici publice a Primăriei.

În anul școlar 2022-2023, sunt estimate 158.000 urcări ale elevilor și însoțitorilor care au fost transportați cu autobuzele școlare. Pentru acest an, 50 agenți de poliție sunt mobilizați pentru a însoți copiii în autobuze, dar și pentru a fluidiza traficul din preajma școlilor.

Pe lângă aceste autobuze, toți elevii au la dispoziție mijloace de transport special destinate, având inscripția „TRANSPORT ELEVI”, cu plecări după ora 7:10 din cartiere spre centrul municipiului și reîntoarcerea în jurul orei 14:00, pe următoarele linii:
– Autobuze: 9, 24, 30, 31, 35, 39, 42, 43B, 46B.
– Troleibuze: 3, 5, 6, 25.
– Tramvaie: 101, 102.

Se efectuează în continuare transportul tinerilor nedeplasabili cu dizabilități neuromotorii, cu microbuze special dotate, pe trasee stabilite de comun acord cu Primăria municipiului Cluj–Napoca si, respectiv: Direcția de Asistență Socială și Medicală Cluj-Napoca , Asociația Caritatea Umanitar Internațională, Grădinița Malteză, Asociația pentru Protejarea și Ajutorarea Handicapaților Motor (Centrul de zi Napoca Proteus, Clubul Prietenia și Tânărul Singuratic), Asociația Hans Spalinger, Școala Gimnazială Specială Transilvania Baciu.

Informații despre abonamentele gratuite pentru elevi, pe website-ul CTP Cluj-Napoca: https://ctpcj.ro/…/abonamente-trasport-elevi-2023…/1661

Mai multe informații despre programul Autobuze școlare dedicate:

Autobuzele au ca destinație liceele din centrul municipiului Cluj-Napoca, aceste trasee fiind cunoscute deja de elevi și de aparținătorii acestora. Liceele deservite sunt: Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”, Liceul Teoretic „Avram Iancu”, Seminarul Teologic Ortodox, Seminarul „Bathory Istvan”, Liceul Teoretic „Bathory Istvan”, Colegiul Național „Emil Racoviță”, Liceul Teologic Reformat, Liceul Teoretic „Apaczai Csere Janos”, Liceul Teoretic „Gheorghe Șincai”, Colegiul Național „George Coșbuc”.

Traseele autobuzelor școlare pot fi consultate pe website-ul Companiei de Transport Public Cluj-Napoca: https://ctpcj.ro/index.php/ro/orare-linii/transport-elevi

Programul Autobuze școlare dedicate pentru transportul elevilor a fost propus și votat de clujeni în cadrul procesului de bugetare participativă online desfășurat de Primăria Cluj-Napoca în 2017. De asemenea, Primăria Cluj-Napoca sprijină desfășurarea acestui program și prin Direcția Poliția Locală, astfel încât elevii să fie în siguranță pe fiecare traseu al autobuzelor școlare. În municipiul Cluj-Napoca, pe lângă acest program, toți elevii beneficiază de gratuitate la transportul în comun.

error: Content is protected !!