(Foto) 90 de tone. Vântul a pus la pământ grinzile de la noul pod peste Someșul Mare. Furtună puternică în Bistrița. Bihorul ar putea fi lovit de o furtună puternică, cu risc de tornadă

Updated on iulie 13, 2023 Fenomenele extreme au provocat pagube materiale, astăzi. Grinzile care fac legătura între pilonii podului peste Someșul Mare – pe care va trece varianta ocolitoare a orașului Beclean – s-au prăbușit în apă după ce s-a format un curent puternic pe râu în timpul furtunii de cod portocaliu.

Constructorul va face altele noi, dă asigurări primarul Nicolae Moldovan, care crede că se vor obține bani în plus din fondul de calamități.

(Foto) 90 de tone. Vântul a pus la pământ grinzile de la noul pod peste Someșul Mare. Furtună puternică în Bistrița. Bihorul ar putea fi lovit de o furtună puternică, cu risc de tornadă 1 (Foto) 90 de tone. Vântul a pus la pământ grinzile de la noul pod peste Someșul Mare. Furtună puternică în Bistrița. Bihorul ar putea fi lovit de o furtună puternică, cu risc de tornadă 2
(foto bistriteanul.ro)

A fost o vijelie foarte mare, s-a format un curent pe cursul Someșului Mare și a ridicat în sus grinzile care fac legătura între piloni, cele care se montează și apoi se face suprabetonarea, ceea ce reprezintă structura podului. Pur și simplu vântul le-a ridicat, deși fiecare cântărește 90 de tone, și le-a aruncat în apă.

Constructorul va turna grinzi, le va face noi pentru că nu le mai poate folosi pe cele care s-au prăbușit. Unde e planșeul nu s-a întâmplat nimic. Oamenii nu trebuie să-și facă griji că s-ar putea întâmpla vreun dezastru după ce e finalizat podul.

Nu va întârzia finalizarea variantei ocolitoare. Poate face grinzile noi în paralel cu lucrările pe care le are”, a declarat primarul Becleanului, Nicolae Moldovan, pentru Timp Online.

Mesager24.ro: „ULTIMA ORĂ: *Comitetul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud informează*:
– copaci căzuți pe strada 1 decembrie – Beclean, intervine Stația de Pompieri Beclean
– copac căzuți pe strada Ursului – Intervine Detașamentul de Pompieri Bistrița

– copac căzut pe strada 1 decembrie – intervine SVSU Bistrița
– strada Grigore Bălan Bistrita – copac căzut pe doua masini;
– acoperiș smuls de vânt- strada Aurel Borgovan, Bistrița – intervine Detașamentul de Pompieri Bistrița
– copac căzut pe drumul dintre Lechinta și Herina – Punctul de Lucru Lechinta
– copac căzut strada Ștefan Cel Mare Bistrița

– strada Dobrogeanu Gherea, Beclean, copac căzut, intervine Secția de Pompieri Beclean
*Intervențiile sunt în dinamica. Revenim cu informații”

Bihorul ar putea fi lovit de o furtună puternică, cu risc de tornadă

Un serviciu european de monitorizare a furtunilor severe a făcut o prognoză îngrijorătoare pentru România, avertizând că joi seară vântul va sufla în rafale foarte puternice, va cădea grindină mare și foarte mare și că există riscul formării unor tornade.

Este destul de sigur că joi după-masă spre seară vom avea un sistem de furtuni, nu se știe exact pe unde va intra în țară.

Dacă va fi pe la Chișineu-Criș, va lovi Oradea din plin, dar alte estimări arată că ar putea intra pe la sud-vest de Timișoara. Cert este că și noi vom resimți ceva, nu știm cu ce intensitate”, a declarat Alex Trandafir , joi, pentru BIHOREANUL.

„Se așteaptă să izbucnească furtuni severe și extrem de severe pe un front din nordul Italiei până în România și Ucraina”, a transmis Estofex, publicând și o hartă a simulării fenomenelor.

Conform acesteia, România, inclusiv județul Bihor, se va confrunta cu fenomene de nivel 3, adică foarte severe, dar și de nivel 2.

error: Content is protected !!