(Video) Un șarpe a fost prins în Cluj Napoca și eliberat în natură

Updated on mai 4, 2023 În Cluj-Napoca a fost capturat un șarpe de apă destul de mare în cursul zilei de marți. Acesta a fost eliberat apoi în natură.

„Primul caz important cu un șarpe INOFENSIV din acest sezon cald a avut loc ieri în Cluj-Napoca, unde în urma semnalării prezentei unui șarpe de apă, un echipaj de jandarmerie s-a deplasat imediat la fața locului și a capturat animalul. Acesta ieșise pe uscat datorită sezonului de împerechere, cel mai probabil și nu este un lucru de care să ne temem, nu ne vor invada aceste reptile, care oricum sunt neveninoase, repetăm acest lucru.

(Video) Un șarpe a fost prins în Cluj Napoca și eliberat în natură 1

CUM PROCEDĂM?

Prezenta șerpilor în mediul natural este una absolut normală, aceștia combat dăunătorii și au un rol foarte important în ecosistem, iar încercarea de a le face rău se sanctioneaza foarte drastic!

Considerăm că am trecut de epocă în care asociem șerpii cu elemente negative și în care doar omul are prioritate.

Dacă se observă un șarpe departe de zonele cu pădure, câmp sau apă, este indicat să contactam un centru de specialitate sau asociația noastră, iar în cazuri grave, să sunăm la numarul unic de urgente 112.

ȘARPE DE APA PRINS ÎN ORAȘ ȘI RELOCAT

Exemplarul de ieri face parte din specia Natrix tessellata, este un șarpe de apă.

Reptila nu prezenta urme de violență sau leziuni și la scurt timp după capturarea [de către echipajul de jandarmi] a fost predată unui reprezentant al grupului Transylvania Wildlife rescue [parte din ONG-ul Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului], urmând a fi relocat într-o zonă nelocuita, după consultarea cu specialiștii din cadrul Vivariului Universității Babeș-Bolyai”, au transmis cei de la Transylvania Wildlife Rescue.

 

error: Content is protected !!