Farmec se mută din Cluj Napoca. Investiție de 40 de milioane de euro într-o nouă fabrică

Updated on mai 4, 2023 Farmec intenţionează să construiască o nouă unitate de producţie în comuna Apahida, o investiţie totală de peste 40 de milioane de euro.

În prezent, cea mai mare parte a producţiei Farmec este concentrată în apropierea zonei centrale a municipiului Cluj-Napoca, pe strada Henri Barbusse nr. 16, însă o parte dintre produse, printre care şi gama de deodorante, sunt fabricate în Dezmir, comuna Apahida.

Farmec se mută din Cluj Napoca. Investiție de 40 de milioane de euro într-o nouă fabrică 1

Compania îşi propune relocarea întregii producţii în Dezmir, în aceeaşi locaţie, unitatea din Cluj-Napoca urmând să funcţioneze ca spaţiu de birouri (clădire administrativă). Investiţia este estimată la peste 40 milioane de euro, dintre care peste 24 de milioane de euro pentru construirea de la zero a unui centru de producţie cu o suprafaţă construită de 17.700 mp şi cu o suprafaţă totală desfăşurată de 24.400 mp. Alte 16 milioane de euro urmează să fie alocate echipamentelor.

Pentru finanţarea parţială a costurilor legate de înfiinţarea fabricii, Farmec a demarat demersurile pentru obţinerea unui ajutor individual din partea statului român. Construcţia noii unităţi este estimată să înceapă anul viitor, urmând să fie finalizată în decurs de trei ani. Investiţia va genera creşterea capacităţii de producţie cu până la 100% şi crearea a în jur de 100 de noi locuri de muncă.

„Relocarea etapizată a producţiei în următorii ani în Apahida reprezintă o decizie istorică pentru Farmec şi, odată cu ea, preconizăm o evoluţie pozitivă a rezultatelor financiare. Noua investiţie va contribui la dezvoltarea economiei locale şi naţionale, la bunăstarea locuitorilor din zonă, la asigurarea unui mediu de lucru la cele mai înalte standarde pentru angajaţii noştri şi la creşterea sustenabilităţii, prin dotările pe care le vizăm. Având în vedere balanţa comercială puternic negativă în sectorul cosmeticelor, cauzată de importuri masive, şi valoarea adaugată pe care Farmec o aduce pentru economia şi brandul de ţară al României, suntem încrezători că vom avea sprijinul autorităţilor în demersul nostru de a susţine o creştere economică de durată a ţării.”, a declarat Mircea Turdean, Director General Farmec.

Noua unitate se va baza pe tehnologie de ultimă generaţie, cu un grad ridicat de automatizare a fluxului de producţie, ceea ce va duce la eficientizarea proceselor de producţie şi va genera o scădere a costurilor.

error: Content is protected !!