O nouă piață permanentă în Cluj Napoca. Vor putea vinde doar producători locali

Updated on martie 11, 2023 Piața volantă de la Cluj Arena, care funcționa o dată pe săptămână, devine piață permanentă, anunță primarul Emil Boc.

Spre deosebire de celelalte piețe din oraș, aici vor putea să își vândă marfa numai producătorii locali.

O nouă piață permanentă în Cluj Napoca. Vor putea vinde doar producători locali 1

“Noi să aducem din spațiul rural beneficiile spațiului rural. Ce vrem noi de acolo? Produse sănătoase, de calitate, din agricultura ecologică. Și atunci noi am decis că la stadion vom avea în fiecare zi piață volantă, pentru producătorii din zona rurală, să vină să desfacă produsele aici la Cluj.

Să le dăm un spațiu de desfacere”, a afirmat primarul, citat de media9.ro.

De ce este CEAPA atât de scumpă în magazine?

Un kilogram de ceapă, considerată ca fiind una dintre cele mai consumate legume la nivel mondial, a ajuns să coste chiar și 10 lei, o sumă de neimaginat până acum câteva luni.

Dar care este mai exact motivul pentru care aceasta s-a scumpit atât de mult? Producătorii de ceapă spun că motivul este unul destul de simplu. România nu are depozite adecvate, astfel că depozitarea cepei pe timp de iarnă este extrem de dificilă și costisitoare.

În plus, războiul din Ucraina, un important producător de legume, contribuie la creşterile de preţ, spun producătorii de legume, potrivit gandul.ro.

Un factor important pentru lipsa cepei e Ucraina, pentru că ucrainenii produceau legume într-un bazin precum Matca şi a fost acaparat de Rusia, iar România importa din Ucraina în judeţele aflate aproape de graniţă. Apoi, s-au făcut multe exporturi de ceapă către Ucraina din Austria, Germania şi Polonia şi chiar din România în sezon.

„Pe măsură ce apare ceapă în România, o să scadă preţurile. Acum, ceapă care e nouă pe piaţă, e produsă în sere şi costurile sunt mai mari. Nu trebuie să ne facem griji, că preţul vă scădea odată ce va veni mai multă marfă în piaţă”, a spus Teodor Birţ, preşedinte al Asociaţei Administratorilor de Pieţe din România.

error: Content is protected !!