Video. Cum s-a simțit cutremurul la Cluj. „S-a mișcat patul cu mine, îngrozitor”

Updated on februarie 14, 2023 Clujenii au simțit bine cutremurul de 5.7 din zona Gorjului. Clujul a fost ferit până acum de cutremure, cele din zona Vrancea nu ajungeau până la noi. Trei replici au avut loc până acum după cutremurul de azi din Gorj.

Primele două replici au fost de 3,4 grade și 3,5 grade, la scurt timp după seism. A treia replică, cu o magnitudine de 2,8 Richter, s-a produs la mai bine de o oră distanță, anunță stiripesurse.ro.

Video. Cum s-a simțit cutremurul la Cluj. „S-a mișcat patul cu mine, îngrozitor” 1

Patrick A.: Pe la ora 15:20 si in Manastur str.Primaverii la et.9. bloc in semicerc se zice ca e antiseismic si au fost vreo 4-5 miscari destul de tari apoi cateva usurele.

Claudia T.: Si pe Bucegi s a simțit mai tare decât ieri. Intr o cameră am un raft cu decorațiuni de sticla și zdrăngănea. Ce senzație nașpa. Eu nu am mai întâlnit până acum.

Maria B.: Da și eu la etajul 10 pe Mehedinți am simțit bine.
Andreea E.:Str. Izlazului, etaj 7, s-a mișcat patul cu mine, îngrozitor.

Eliza K.: Eu acum am simtit ca s-a mișcat patul cu mine. Sunt întinsă langa fetita mea care isi face somnul de amiaza si s-a miscat dulapul, s-a zgâlțâit o planta pe ea. Doar timp de doua secunde. A mai simtit cineva? Ieri nu am simtit nimic. Oare daca se mai repeta din nou zilele astea si, de exemplu, trebuie evacuata cladirea, unde mergem, ce facem? Stie cineva?

Claudia B.: Așa am simțit și eu eram in pat și mă uitam la televizor,să mișcat patul de două ori cu mine, Sub Cetate , Florești.

ISU Cluj: Se simte miros de gaz intr un apartament situat pe str. Eroilor din loc. Floresti.

Primul lucru pe care trebuie să îl faci la cutremur are legătură cu gazele! Raed Arafat: “Oprești gazele și deschizi ușa”

Raed Arafat a vorbit despre primul lucru pe care trebuie să îl facem atunci când este cutremur. În rândurile de mai jos descoperiți recomndările șefului DSU, potrivit Antena 1. 

Raed Arafat: Nu este recomandat ca oamenii să sune la 112 pentru că au simțit cutremurul.

Oprește gazele și deschide ușa apartamentului. E posibil ca ușile, uneori, să se blocheze. Atunci, dacă ușa a rămas deschisă pe timpul cutremurului în primele secunde, știi că nu rămâi blocat.”
Stai ascuns sub masă pentru a fi protejat: “Nu mai putem să spunem sub tocul ușii pentru că nu mai sunt corelate ușile cu grinzile de rezistență”, spune Raed Arafat
Informare pe pe platforma fiipregătit.ro pentru a ști cum acționezi

Video cutremur Cluj:

error: Content is protected !!