(Foto) Se poate și arhitectură rurală de calitate! Proiectul capelei mortuare din Cătina, lăudat de arhitectul șef al Clujului

Arhitectul-șef al Consiliului Județean Cluj, Claudiu Salanță, a lăudat un proiect al capelei mortuare din localitatea Cătina.

„Se poate și arhitectură rurală de calitate! Arhitectură care să respecte și să pună în valoare calitățile contextului nostru rural!

(Foto) Se poate și arhitectură rurală de calitate! Proiectul capelei mortuare din Cătina, lăudat de arhitectul șef al Clujului 1

Când tema de proiect este o capelă mortuară consider că trebuie să primeze calitatea spațiul generat – un spațiu care să te îndemne la meditație și să-și ofere intimitatea necesară pentru a-ți lua rămas bun de la cineva drag. Discuțiile ar trebui să se concentreze pe spiritualitate, nu pe turnuri si turnulețe.

Vorbim de un spațiu care nu are nevoie de epatare și care respectă solemnitatea momentului, oricum puternic încărcat emoțional.

Proiectul capelei mortuare din localitatea Cătina reușește să îmbine un spațiu dedicat meditației cu o arhitectură frumos integratâ în context. Felicitări echipei de proiect și Primăriei Comunei Cătina! Așa DA!

(Foto) Se poate și arhitectură rurală de calitate! Proiectul capelei mortuare din Cătina, lăudat de arhitectul șef al Clujului 2 (Foto) Se poate și arhitectură rurală de calitate! Proiectul capelei mortuare din Cătina, lăudat de arhitectul șef al Clujului 3 (Foto) Se poate și arhitectură rurală de calitate! Proiectul capelei mortuare din Cătina, lăudat de arhitectul șef al Clujului 4

Autori:
arh. Mihai Racu
arh. Andrei Andone
arh. Călin Lada”

error: Content is protected !!