Lider fără golgheter. CFR Cluj are 17 marcatori diferiți, jumătate dintre jucătorii folosiți

Updated on februarie 4, 2023 CFR Cluj a reușit să revină în top fără să beneficieze de serviciile unui golgheter autentic, așa cum se întâmpla în precedentele sezoane.

Accidentarea lui Gabriel Debeljuh, în august anul trecut, în returul din turul 3 preliminar al Conference League, cu Soligorsk, la puțin timp după ce marcase unicul gol al partidei, nu a adus disfuncționalități majore în jocul ofensiv al campionilor.

Lider fără golgheter. CFR Cluj are 17 marcatori diferiți, jumătate dintre jucătorii folosiți 1

Semn că Dan Petrescu a găsit soluții, chiar și într-un sezon extrem de încărcat. Și totuși, fără un „tunar”, CFR e pe 3 în SuperLigă la capitolul ofensiv, cu 38 de reușite, după Farul (45) și FCSB (39), scrie Gazeta Sporturilor.

Ardelenii au compensat în acest sezon prin numărul de marcatori. „Bursucul” a folosit până acum 34 de jucători, fiind pe locul doi la acest capitol, după Mioveni (39). Jumătate dintre aceștia au înscris cel puțin o dată.

Cei mai buni puncheri în acest campionat, cu câte 4 reușite fiecare, sunt Karlo Muhar, Cristi Manea și doi dintre atacanți, Cephas Malele și Rangelo Janga, transferați la începutul acestui sezon.

Îi secondează, cu câte 3 goluri, Ciprian Deac și Emmanuel Yeboah. Aceștia sunt urmați de Matias Yuri, Gabriel Debeljuh și Claudiu Petrila, care au marcat de două ori fiecare. Plus alți 8 jucători care au înscris o dată, printre ei numărându-se și cel mai bătrân fotbalist din SuperLigă, Ovidiu Hoban (40 de ani).

error: Content is protected !!