Cristi Balaj, CFR Cluj. „Vom mai aduce jucători africani, exact cum a fost situația lui Yeboah”

Updated on ianuarie 25, 2023 Clujenii pun preț pe descoperirea de fotbaliști talentați care provin din Africa, politică pe care au brevetat-o foarte multe cluburi mari din Europa. Campioana CFR Cluj continuă să caute talente în Africa, de unde au venit Lacina Traore, în urmă cu mai mulți ani sau mai nou Yeboah, care a fost aproape să fie vândut la Slavia Praga.

ProSport a aflat că Răzvan Zamfir a fost în Africa în această iarnă pentru a negocia aducerea mai multor jucător tineri și Cristi Balaj anunță că CFR s-a înțeles cu alți 5 jucători.

Cristi Balaj, CFR Cluj. „Vom mai aduce jucători africani, exact cum a fost situația lui Yeboah” 1

Vom mai aduce jucători africani, exact cum a fost situația lui Yeboah. Deja avem jucători împrumutați, care din punctul nostru de vedere pot să facă față chiar și la echipe din prima ligă și mai vin încă 5 în această iarnă. Jucători de 18, 19, 20 de ani”, a declarat Cristi Balaj la Prima Sport.

CFR Cluj mai are 8 jucători cu origini africane

CFR a început încă din finalul anului 2021 să aducă fotbaliști tineri africani pe care i-a folosit la echipa secundă sau i-a împrumutat. Emmanuel Yeboah a fost surpriza „lotului Africa”, după ce a devenit titular în echipa lui Dan Petrescu și cota sa a explodat. Slavia Praga a fost aproape să plătească 2,5 milioane de euro pentru el, dar cehii s-ar răzgândit, acuzând că fotbalistul are probleme la menisc.

Ardelenii au mai mulți jucători cu origini africane împrumutați în Liga 2 sau Liga 3. Ghanezii Adam Abdul Wahab (21 de ani) și Carl Davordzie (22 de ani) sunt împrumutați la Gloria Bistrița, Niakate (ivorian, 22 de ani) este la Dumbrăvița, iar Ricky Gneba (ivorian, 21 de ani) joacă la Minaur Baia Mare.

Pentru CFR II mai joacă Ibrahim Mandefu (22 de ani, francez), Kevin Bakare (18 ani, ivorian), Mustapha Jah (18 ani, gambian) sau Laley Fofana (22 de ani, francez). Ultimul a fost luat în cantonamentul de iarnă de către Dan Petrescu.

Încă patru nume pe ”lista neagră” a lui Dan Petrescu la CFR Cluj

De la CFR Cluj au plecat marți Cătălin Itu, împrumutat la Poli Iași, și Sergiu Buș, împrumutat la Chindia Târgoviște.

Dan Petrescu și conducerea lui CFR Cluj nu mai au foarte mare încredere în serviciile a patru jucători, iar aceștia ar putea pleca de la club în perioada următoare.

Cristian Bălgrădean este primul nume de care CFR Cluj ar vrea să se despartă, întrucât goalkeeperul ar avea un salariu mare la echipă, informează digisport.ro.

Al doilea nume la care campioana vrea să renunțe este Mihai Bordeianu, mijlocaș care nu a mai impresionat la CFR ca în sezoanele trecute.

Fundașul Billong este al treilea nume la CFR ar vrea să renunțe, întrucât camerunezul nu a reușit să se impună la echipă.

De asemenea, Karlo Brucic nu l-a impresionat pe Dan Petrescu la antrenamenetele din ultima vreme și ar putea pleca de la echipă, mai scrie sursa citată.

În această perioadă, de la CFR Cluj ar mai putea pleca și brazilianul Roger, la UTA, dacă arădenii vor fi de acord să-l cedeze în această iarnă pe Philipp Otele.

error: Content is protected !!