(Video) Revoltă la Aeroportul Otopeni. Aeroportul Cluj: 1,000 de persoane afectate după ce Blue Air și-a anulat toate zborurile 

Updated on septembrie 6, 2022 Haos pe aeroporturi după ce Blue Air a anulat toate zborurile din România. În Cluj, peste 1.000 de pasageri au fost afectați de anunțul companiei.

„Pe aeroportul din Cluj doar astăzi avem trei zboruri anulate care urmau să plece, iar trei zboruri care ar fi trebuit să sosească sunt şi ele anulate, asta înseamnă un total de 1.000 de pasageri afectaţi. Aveam şi un zbor charter, de la Heraklion, nu ştim ce se întâmplă cu turiştii”, spune pentru ZF David Ciceo.

(Video) Revoltă la Aeroportul Otopeni. Aeroportul Cluj: 1,000 de persoane afectate după ce Blue Air și-a anulat toate zborurile  1

Zborurile de astăzi ale Blue Air de pe aeroportul din Cluj au fost anulate, acolo unde compania aeriană opera zboruri către Heraklion, Bucureşti şi Valencia.

Pasagerii care aveau curse cu Blue Air spun că nu au fost anunțați reprezentanții companiei.

„Am luat săptămâna trecută un bilet dus-întors Cluj-Bucureşti. Acum sunt în Bucureşti şi ar fi trebui să mă întorc vineri. Azi am primit o notificare din presă şi am citit ştirea. În aplicaţia Blue Air nu era nimic schimbat, dar cam o oră mai târziu am văzut în aplicaţie căz borul s-a anulat. Nu am primit nimic pe e-mail, ba chiar dimineaţă am primit factura aferentă biletului achitat deja. Am cumpărat deja un bilet la Tarom pentru zborul de întoarcere”, spune Cătălin, pasager afectat de anulările zborurilor de către Blue Air, pentru Ziarul Financiar.

Revoltă pe Otopeni. Peste 1.000 de pasageri ai Blue Air erau în aeroport când au fost oprite zborurile

Peste 1.000 de pasageri ai Blue Air se aflau în Aeroportul Henri Coandă, în zona de îmbarcare, la momentul la care compania a anunțat sistarea zborurilor, spune purtătorul de cuvânt al Companiei Aeroporturi București, Valentin Iordache. Pe aeroport s-a creat haos, oamenii reclamând că nu i-a anunțat nimeni și că au aflat din presă, transmite Hotnews.ro.

Oamenii au fost nevoiți să se întoarcă în terminalul sosiri și să urmeze procedura de recuperare a bagajelor, apoi să încerce să discute cu reprezentanții companiei pentru a afla dacă le pot fi reprogramate zborurile sau dacă își vor primi înapoi banii pe bilete.

“Pasagerii au fost supărați, dar nu recalcitranți. Au primit alimente și apă”, a susținut purtătorul de cuvânt al Companiei Aeroporturi București.

Ion Lupașcu muncește în construcții în Suedia și trebuia să zboare spre Stockholm cu cursa de 13.25. Alături de el, alți doi colegi din Covasna, toți urmau să înceapă treaba mâine. Nu o vor mai face, pentru că după ce zborul lor a fost amânat până la 3 și ceva, au aflat în cele din urmă de la poarta de îmbarcare, că trebuie să se întoarcă în aeroport pentru că zborul lor a fost anulat.

„Ne întoarcem acasă, ce să facem deocamdată. Dar acum trebuie să stăm câteva ore să se întoarcă mașina care ne-a adus aici să ne ia. Nu ne oferă cazare, nu ne oferă de mâncare, nu ne dau banii înapoi, nu ne dau bilete la alte companii. Nu ne dau nimic. Ni s-a spus să ne reprogramăm după 12 septembrie. Păi noi ne pierdem locurile de muncă până atunci. Ne dă afară patronu! Nu ne-au zis nimic, doar că nu sunt bani. Numai în România se poate întâmpla așa ceva”, spun toți trei, aproape în cor, pentru libertatea.ro.

Blue Air a anunțat că toate zborurile operate de companie din România vor fi sistate începând de azi până luni, 12 septembrie. Motivul: conturile au fost poprite de către Ministerul Mediului pentru neplata unei amenzi, iar compania nu poate plăti furnizorii.

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a spus că blocarea conturilor nu justifică niciun fel suspendarea imediată a zborurilor și a cerut companiei să reia imediat zborurile.

error: Content is protected !!