Hai la muncă la Cluj! Mega-investiţie cu 5.000 – 10.000 de angajaţi în prima fază, pregătită de sud-coreeni

Updated on iulie 30, 2021 Oameni de afaceri din Coreea de Sud vor să realizeze o mega investiție în Cluj. Momentan ei au două orașe din România pe listă, Clujul și Aradul. Sunt însă probleme mari cu forța de muncă. Ar fi nevoie de 5.000 – 10.000 de angajaţi dar cele două orașe nu prea mai au forță de muncă disponibilă.

Investitorii au fost recent în Arad, pentru discuţii cu oficialii privind posibilitatea unei investiţii uriaşe în zonă.

Hai la muncă la Cluj! Mega-investiţie cu 5.000 – 10.000 de angajaţi în prima fază, pregătită de sud-coreeni 1

“Ar fi vorba de un parc industrial de mari proporţii, practic un oraş în oraş, care ar avea inclusiv şcoală, grădiniţă, biserică. Producţia principală ar fi de baterii pentru maşini electrice. Ceva ce nu mai există în vestul ţării. Investitorii au venit la Arad prin intermediul Guvernului şi au mai tatonat Clujul.

La Arad, infrastructura bună e un mare plus, însă sud-coreenii sunt preocupaţi de asigurarea forţei de muncă necesare, pentru că şomajul este mic, problemă găsită de ei şi la Cluj. Ar avea nevoie de 5.000 – 10.000 de angajaţi în prima fază a dezvoltării afacerilor”, a declarat o sursă oficială pentru aradon.ro.

În parcul industrial se vor produce baterii, dar şi alte componente pentru industria auto.

Cercetarea pe care o fac sud-coreenii în Arad şi Cluj nu s-a încheiat, însă sursele noastre afirmă că investitorii nu exclud şi alte ţări din estul Europei.

error: Content is protected !!