Adrian Bartoș, medicul care l-a salvat pe avocatul Ciprian Păun: „Erou nu sunt eu. Erou este Ciprian Păun. El a sărit fără să ezite după copilul lui”

Updated on februarie 22, 2021 Adrian Bartoș, medic chirug la Institutul de Gastroenterologie din Cluj, a povestit pentru Foaia Transivană ce s-a întâmplat și cum era avocatul Ciprian Păun să își piardă viața, după ce acesta a reușit să își salveze fiul de la o moarte sigură.

”Erou nu sunt eu. Erou este Ciprian Păun. El a sărit fără să ezite după copilul lui. Era un pod de gheață, a alunecat copilul, s-a rupt gheața, și a căzut. Ciprian a sărit imediat în apă și a salvat copilul”, a povestit Adrian Bartoș.

Adrian Bartoș, medicul care l-a salvat pe avocatul Ciprian Păun: „Erou nu sunt eu. Erou este Ciprian Păun. El a sărit fără să ezite după copilul lui” 1

Medicul Bartoș a mai relatat că după ce avocatul a reușit să își salveze fiul, curentul de apă l-a tras sub gheață.

”A fost momentul cheie. S-a mobilizat toată lumea. El nu putea fi tras afară pentru că era prins sub gheață. Am spart gheața cu un târnăcop. Toate au fost divine. Nu peste tot găsesti un târnăcop, aruncat așa. Și noi am găsit unul.

Am spart gheața și l-am scos afară. Era în stop cardio respirator prin înec. Am început resuscitarea chiar pe mal, acolo, era o suprafață de gheață mai plată. Estimez că a durat două minute timpul de resuscitare. A stat cu capul sub blocul de gheață minute bune”, a mai spus medicul Bartoș.

”Asta am făcut ce am învățat. Și soția mea a fost cu mine acolo. Noi am început resuscitarea, fiecare avea ceva de făcut. Au venit repede cei de la SMURD. Ciprian era deja cu oxigenare bună, nu mai era cianotic, se putea deja și glumi cu el. Noi ca prieteni am fost foarte bucuroși să vedem că și-a revenit”, a mai spus medicul Bartoș.

error: Content is protected !!