Erou! Avocatul clujean Ciprian Păun a rămas blocat sub gheață după ce a sărit în pârâu să își salveze fiul. „Îmi aduc aminte că lingeam gheața ca să pot respira”

Updated on februarie 21, 2021 Avocatul clujean Ciprian Păun, de 41 de ani, care a fost salvat dintr-un pârâu din zona montană a judeţului Bistriţa-Năsăud, intrase în apă ca să își salveze copilul.

Copilul avocatului a căzut în apele repezi și reci ale unui pârâu învolburat de topirea bruscă a zăpezii. Martorii spun că Ciprian Păun, un avocat de elită din Cluj, nu a stat pe loc nicio secundă și s-a aruncat în apă și a reușit să salveze copilul și să îl aducă la mal, scrie foaiatransilvana.ro.

Erou! Avocatul clujean Ciprian Păun a rămas blocat sub gheață după ce a sărit în pârâu să își salveze fiul. „Îmi aduc aminte că lingeam gheața ca să pot respira” 1

Numai că, în acel moment, avocatul și-a pierdut cunoștința și a fost dus de curent, sub un pod de gheață, de unde nu se mai putea salva singur.

Avocatul a declarat că se simte bine și că va fi externat zilele urmăoare.

”Am ceva la inimă, dar n u e grav. E de la faptul că am fost înecat. Medicii fac acum tot ce trebuie să facă. Îmi aduc aminte că lingeam gheața ca să pot respira. Mă înecam conștient. Nu mai puteam respira. Încerc să trec cât mai repede peste toată această dramă. Copilul e bine și eu la fel, asta este cel mai important”, a spus avocatul entru Foaia Transilvana.

A fost salvat de doi medici

„Pentru ca ma intreaba tot mai multa lume cine este medicul care m-a salvat , va pot spune ca este parte a echipei de prieteni care m-au salvat. Sunt doi de fapt – Este un chirurg de renume si cadru didactic la UMF- dr.Adrian Bartos si sotia lui tot cadru didactic si medic celebru Dana Bartos! Prietenii mei sunt eroii salvatori si medicii de pe Smurd si ambulanta , de la UPU si Institutul Inimii.

Mai este un prieten bun din sistemul medical care a dat totul pentru mine si a coordonat operatiunea de transfer! Il pup si ii multumesc!”, a scris pe Facebook avocatul.

Evenimentul a avut loc în zona Izvorul Zânelor din localitatea Miţa, aflată în apropierea lacului de acumulare Colibiţa.

„Bărbatul în vârstă de 41 de ani a fost găsit în stop cardiorespirator, în apă. Din fericire, intervenţia promptă a medicului (aflat în zonă, în timpul liber) a fost vitală. Acesta a reuşit, în urma manevrelor aplicate, să scoată bărbatul din stop cardiorespirator, după câteva minute de aplicare a protocolului”, a transmis ISU Bistriţa-Năsăud.

error: Content is protected !!