(Video) Clujeni sechestrați pe Aeroportul din Cancun, Mexic. „Urgenttttt nu avem acces la telefoane, Pașapoarte si carduri ajutor. Nu am primit apa si nici mâncare. Urmează sa fim deportați”

Updated on februarie 2, 2021 Nu mai putin de 84 de romani, printre care și mai mulți turiști din Cluj, sunt ținuți pe aeroportul din Cancun de catre autoritatile mexicane, care le refuza intrarea in tara.

Turistii au plecat spre Mexic din Frankfurt si cand au ajuns in Cancun au aflat ca nu mai pot intra in tara din cauza pandemiei COVID-19, informează ziare.com.

(Video) Clujeni sechestrați pe Aeroportul din Cancun, Mexic. „Urgenttttt nu avem acces la telefoane, Pașapoarte si carduri ajutor. Nu am primit apa si nici mâncare. Urmează sa fim deportați” 1

Suntem sechestrati in aeroportul din Cancun, alaturi de 84 de romani …de 24 de ore.Va rog sunati autoritatile. scriu acest post din geanta de mana. Urgenttttt nu avem acces la telefoane, Pasapoarte si carduri ajutor. Nu am primit apa si nici mancare.

Autoritatile mexicane ne brusceaza, suntem tinuti cu inchisi si mergem la toaleta insotiti.Guvernul Mexican a Arestat practic totii romanii ajunsi la control Pasapoarte, telefon confiscat si fara dreptul de a suna la ambasada. Urmeaza sa fim deportati cu primul zbor, peste 15 ore”, a scris Gabriel Hort pe pagina sa de Facebook.

Romanilor le-au fost luate pasapoartele si telefoanele. Un turist din Cluj a relatat ca Romania este considerata tara de risc si ca vor fi trimisi acasa, fara a mai ajunge in statiuni. “Avem teste facute, dar nu ne lasa sa intram. Vom fi trimisi acasa cu o cursa Lufthansa“, a spus acesta.

Mai multe grupuri de turisti romani, sositi cu trei avioane, o cursa Air France (cursa AF 1397 din data de 30.01.2021), Lufthansa si British Airways au fost retinuti pentru un control suplimentar. Unele familii au fost despartite: unii au fost primiti, altii trimisi inapoi acasa. Informatiile apar postate de acestia in mai multe grupuri de pe Facebook.

Nu se ofera explicatii pentru faptul ca se refuza intrarea. Pe websiteul MAE scrie ca Mexic isi rezerva dreptul de a refuza intrarea fara nicio explicatie.

error: Content is protected !!