Cluj: Se închid restaurantele și barurile? Cluj Napoca a depășit pragul de 1,5 cazuri COVID la mia de locuitori. Ce măsuri pot lua autoritățile

Updated on octombrie 8, 2020 După ce astăzi au fost înregistrate 117 infectări cu coronavirus, Cluj Napoca a depășit astăzi pragul de 1,5 cazuri CVOVID la mia de locuitori.

Odată depășit acest prag, autoritățile pot impune restricții precum închiderea restaurantelor.

Cluj: Se închid restaurantele și barurile? Cluj Napoca a depășit pragul de 1,5 cazuri COVID la mia de locuitori. Ce măsuri pot lua autoritățile 1

Prefectul Mircea Abrudean a anunțat că mâine se va întruni Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj.

”Aștept analiza DSP și propunerile de măsuri pentru acest punct în care am ajuns”, a spus prefectul.

Autoritățile din Dej și Gherla au luat deja decizia de a închide localurile publice, după ce în aceste localități s-a depășit pragul de 1,5 cazuri la mia de locuitori.

Mai mult, la Dej s-a impus purtarea măștii în spațiile publice deschise după ce rata de infectare a ajuns la 2,5.

Ce măsuri pot lua autoritățile locale

Atunci când incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare sau egală de 1,5/1.000 de locuitori, comitetele județe pot decide restricționarea activității restaurantelor și cafenelelor.

Această măsură vizează și restaurantele și cafenelele din interiorul hotelurilor și pensiunilor, precum și activitatea sălilor de jocuri de noroc.

Citește și: Cluj. Ionuț.: „Ce facem cu aglomerația din autobuze? Daca aproape de școli nu ai voie sa stai fără masca 100m, în autobuz stai lipit unul lângă altul. Legile cine le face ?”

De asemenea, se pot interzice evenimentele precum nunți, botezuri în localitățile care au un indice mai mare de 1,5 la mia de locuitori

error: Content is protected !!