Emil Boc, despre coronavirus: „În municipiul Cluj, avem 12 persoane confirmate pozitiv, 108 vindecate. Suntem sub Dej ca și număr de persoane infectate…Italia are o populație de trei ori mai mare ca a noastră dar a avut de 30 de ori mai multe decese. Doar o …”

Updated on mai 28, 2020 Primarul Emil Boc a prezentat joi dimineață, la Napoca FM, situația epidemiologică din municipiul Cluj.

Emil Boc: „Coronavirusul a fost și este sub control. În municipiul Cluj Napoca avem 12 persoane confirmate pozitiv, 108 vindecate, din nefericire sunt acele 4 decese care au apărut la persoane în vârstă, care aveau și alte boli.

Emil Boc

Suntem sub Dej ca și număr de persoane infectate.  Mulțumesc încă odată clujenilor pentru responsabilitatea de care dau dovadă.

Le nivelul județului, în care sunt incluse și câteva localități limitrofe, sunt în total 87 de persoane infectate astăzi iar dacă facem o comparație în 15 mai erau 238 , în 28 mai sunt 87 astăzi iar asta spune totul despre trendul de evoluție și în județul Cluj, un trend în scădere. Dar să nu ne culcăm pe lauri ci să ne menținem responsabili.

La nivel național avem 1223 de decese, din nefericire. Dar și aici, pe ansamblu, situația a fost menținută sub control. Italia are o populație de trei ori mai mare ca a noastră dar a avut de 30 de ori mai multe decese. Doar o comparație cu o țară cu nivel mult mai bun de sănătate publică din structură și de dotări.

În ceea ce privește locurile la terapie intensivă, pentru că acolo se duce bătălia pentru salvarea vieților, nu am depășit niciodată 70% din capacitatea națională a paturilor de la terapie intensivă.

Decizia autorităților de a lua măsuri graduale, uneori severe, a prevenit extinderea epidemiei și am câștigat până în acest moment, pe țară, pe județ, pe municipu această bătălie”.

error: Content is protected !!