Metrou la Cluj. Primul pas concret din partea Primăriei! Vezi ce spune Viceprimarul Dan Tarcea:

Updated on octombrie 20, 2017 Primăria Cluj se pregătește să facă primul pas concret pentru construcția unui metrou. Este vorba de un  studiu de prefezabilitate, așa cum a făcut deja Timișoara. Studiul va cuprinde doar Clujul, nu și comunele învecinate chiar dacă se dorește o linie care să lege localitățile din jur.

“Clujul nu va putea evita discuția despre metrou. Este un proiect pentru următorii 15-20 de ani”. Acesta a fost mesajul rostit anul acesta pe două voci: primarul Emil Boc și viceprimarul Dan Tarcea. Chiar dacă proiectul a fost atacat de unii specialiști și lăudat de alții, municipalitatea a mers înainte. Ca să dea greutate vorbelor, șefii din Primărie dau drumul unui studiu de prefezabilitate.

Metrou la Cluj. Primul pas concret din partea Primăriei! Vezi ce spune Viceprimarul Dan Tarcea: 1

Viceprimarul Dan Tarcea citat de Ziua de Cluj: „Nu avem bani prinși în buget pentru metrou, dar vom încerca să facem o rectificare bugetară ca să putem da drumul studiului. Așa spune legea, că acesta este primul pas. Imediat ce vom face rectificarea, vom organiza licitația. Studiul ne va spune care ar urma să fie traseul și aproximativ care vor fi costurile. Nici studiul nu este ieftin; un studiu de fezabilitate costă cam 1% din valoarea lucrării, dar sper ca acesta, de prefezabilitate, să fie mai ieftin”.

În viziunea Primăriei, metroul clujean ar trebui să lege Floreștiul sau chiar Gilăul de Apahida. Trebuie luată în considerare realitatea de peste 20 de ani, nu cea de acum. Numai că studiul pe care îl va comanda municipalitatea nu va fi atât de cuprinzător.

“Nu putem aloca bani pentru studii în Florești, Gilău sau Apahida. Îl vom face numai pentru Cluj-Napoca. Dacă și alții vor dori metrou, vor trebui să își comande propriile studii, chiar dacă știm că bugetele din comune nu sunt atât de mari. Am vrea, pentru o maximă eficiență, ca linia de metrou să lege comunele din est și din vest”, a spus viceprimarul Dan Tarcea.

error: Content is protected !!