Cluj: Doi elevi retrasi de la clasa invatatoarei isterice. Linie telefonica gratuita pentru reclamarea abuzurilor profesorilor, deschisa pentru scolile din oras

Updated on aprilie 3, 2015 Învățătoarea Monica Chiorean, de la Liceul de Muzică “Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca, înregistrată cum urla la elevi ca o apucată jignindu-i îngrozitor este de 25 de ani la catedră.

Scandalul în cazul învățătoarei isterice s-a lăsat cu sancțiuni și suspendări. În timp ce directorul școlii, Vasile Sândean Ovadiuc, spune că învățătoare nu a mai avut reclamații de acest fel până în februarie anul acesta, iar la evaluarea făcută în septembrie trecut a obținut calificativul foarte bine, cadrul didactic ar fi rămas în aces semestru școlar fără doi dintre elevii săi de clasa I.

Potrivit directorului, părinții acestora ar fi făcut cerere de mutare pe motiv că atitudinea învățătoarei la clasă nu e una potrivită.

Unul dintre părinți și-a retras copilul cu discreție, iar al doilea l-a retras după care a făcut publice înregistrările, mai spune directorul pentru evz.ro.

Vasile Cuibuș, inspectorul școlar general de la Cluj, a anunțat că, de luni, se va deschide o linie telefonică gratuită, în urma incidentului care a avut loc la Liceul de Muzică “Sigismund Toduţă”, unde o învăţătoare a fost înregistrată batjocorind un elev de clasa I.

Inspectorul general a declarat că ideea e mai veche, dar incidentul cu pricina a grăbit decizia.

“Vom deschide, începând de luni, o linie telefonică gratuită de tip TelVerde, direct cu părinţii, unde aceştia pot oricând să sune dacă au o problemă, să nu trebuiască să meargă în altă parte dacă nu găsesc deschiderea necesară la şcoală.

Aici, părinţii pot sesiza orice probleme întâmpină în unităţile de învăţământ din judeţ, inclusiv despre comportamentul unor cadre didactice. Linia va funcţiona în cadrul ISJ Cluj între orele 9.00 – 15.00. Ideea înfiinţării liniei telefonice o aveam de mai demult, dar incidentul de la Liceul de Muzică a grăbit instalarea acesteia”, a spus Cuibuș, citat de mediafax.ro.

error: Content is protected !!