Cluj: O studentă de la USAMV reinventează domeniul gastronomic. Din ce este făcut iaurtul „perfect”

Updated on aprilie 24, 2019 Csilla Andrea Németi, studentă în anul IV la Controlul și Expertiza produselor alimentare din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj, a prezentat, în cadrul celui mai recent Salon de Inventică de la Cluj, o invenție care ar putea revoluționa iaurtul.

Iaurtul „perfect” inventat de ea este unul „cu vitamine, care își păstrează prospețimea mai mult timp, datorită unor capsule cu gel comestibil”, scrie evz.ro.

Cluj: O studentă de la USAMV reinventează domeniul gastronomic. Din ce este făcut iaurtul „perfect” 1

Studenta a spus că avem de a face cu „un iaurt îmbunătățit cu microcapsule de vitamine, obținute din pudră de morcov, pudră de moringa și pudră de afine. Rolul lor este conținutul lor de nutrienți, de antioxidanți, vitamine și oferă și un aspect plăcut”.

Cuvântul-cheie este „antioxidanți”. Radicalii liberi sunt dușmanii omului și fac ravagii în organismul fiecăruia dintre noi. Procesul este simplu, radicalii liberi fac ca moleculele să oxideze, adică să se îmbolnăvească și, ulterior, să moară (poate fi atacat chiar și ADN-ul).

Antioxidanții sunt meniți să anuleze efectele acestor radicali liberi, dar nu veți găsi un asemenea iaurt pe piață. Nivelurile ridicate de antioxidanți și stresul oxidativ scăzut sunt asociate cu o stare bună de sănătate. De asemenea, produsul Csillei ține și foarte mult, mult mai mult decât un iaurt obișnuit.

Advertisements
error: Content is protected !!