Updated on iunie 16, 2016 Studenții Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca au prezentat miercuri câteva alimente inedite, printre care bere cu adaos de sfeclă roșie sau zer, ciocolată raw vegan cu lucernă, dulceață din fruct de cactus, dar și covrigei din făină de sfeclă roșie și de morcovi.
Alimentele acestea și multe altele, precum și metodele prin care au fost preparate, fac parte din lucrarea de licență a tinerilor și au fost prezentate în cadrul celei de-a V-a ediții a Festivalului Alimentului. Evenimentul este special creat pentru tinerii care termină Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor din cadrul USAMV Cluj-Napoca, iar la ediția din acest an au fost prezenți cu produse aproximativ 80 de studenți, informează agerpres.ro
O studentă, Simona Cosmina Fodor, a pregătit dulceață din fructe de cactus cu adaos de coajă de ou și speră să găsească o soluție pentru scoaterea pe piață a acestui produs.
Alți studenți au venit la această expoziție cu feluri interesante de bere — una cu adaos de sfeclă roșie, care conferă produsului o spumă colorată și cu o tărie de 7%, alta cu zer, care are o alcoolemie mai scăzută, de doar 3,8%, iar alta cu ciocolată.
Ciocolata raw vegan cu lucernă a fost de asemenea un produs interesant, iar tânăra care a pregătit-o a spus că s-a gândit la valorificarea unui ingredient care se găsește din belșug, dar care este mai puțin folosit în industria alimentară.
Alți studenți au preferat rețetele tradiționale, pe care însă le-au modificat în încercarea de a le face mai ușor de suportat de către organismul uman, cum ar fi mici cu carne de curcan și de porc sau covrigei din făină de sfeclă roșie și din făină de morcovi, care aduc un plus de fibre produsului și un plus de culoare, fără a se ridica nivelul zahărului și fără coloranți alimentari.