Updated on decembrie 21, 2015 Doi tineri au găsit rețeta succesului într-o afacere cu gogoși. Marius si Andra au 27 de ani. Initial, Andra a incercat cateva retete si le-a dat prietenilor sa incerce gogosile facute de ea. Dupa multe laude primite, a prins curaj. In scurt timp, cei doi tineri deschideau un magazin in Targu Mures.
„Am facut de toate, gogosi, glazurat, vanzare. Cat timp imi ia afacerea din viata persoanala? Toata ziua. 24 din 24”, spune Andra Otava, asociat gogoserie, pentru stirileprotv.ro/
In doi ani, afacerea lor s-a extins.
Marius Muntean, administrator gogoserie: „Avem in Cluj 3 magazine si mai este cel din Targu Mures si mai avem in gand sa ne extindem si in alte orase. Ne dorim o extindere in regim propriu, dar si in regim de francizare in 2016.”
„Când am decis să pornim această afacere, am plecat de la ideea de a face, în primul rând, ceva ce ne place. Dorința noastră nu a fost de a ne îmbogăți peste noapte, ci de a avea un loc de muncă la care să mergem cu drag. Luni de zile am testat în bucătărie, pe plită, diferite rețete de gogoși cu diferite ingrediente până când, într-un final, au ieșit așa cum ne-am dorit” au mai spus cei doi.
Alti 4 tineri din Cluj au mizat pe mancarea sanatoasa. In 2012, au investit 15 mii de euro si au pornit o afacere cu salate. Au inceput cu un punct de lucru – care nu avea mai mult de 10 metri patrati – iar in prezent au ajuns la 40, atat in tara, cat si in strainatate. Si au 500 de angajati.
[ads2]
Dan Isai, director firma: „Trendul de mancare sanatoasa este in crestere. A fost o provocare la inceput in Romania intr-o tara in care se mananca carne si intre mesele principale. Am reusit sa inovam, am transformat salata dintr-un produs secundar in cel principal. I-am oferit clientului ocazia de a-si alege ingredientele si de a fi propriul bucatar.”
Cu o afacere de succes se mandresc si Loredana, Vlad si Alex. Sunt din Cluj si niciunul nu are mai mult de 29 de ani. In 2013, au deschis o placintarie. Astazi au 4, iar de anul viitor au in plan sa isi vanda produsele si in Capitala.
Loredana Chifor, director commercial, placintarie: „Am inceput cu economiile noastre proprii. Aproximativ 30.000 de lei. Cei ce ne intreaba daca poti sa faci ceva, le zic ca da, poti. E adevarat ca iti ia mult timp, dar se poate.”
Din reteta succesului, spun acesti tineri, nu trebuie sa lipseasca pasiunea, perseverenta si disciplina.