Updated on septembrie 7, 2015 Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber incepe vineri, 11 septembrie și se va desfășura până duminică 13 septembrie, inclusiv, la Polus Center.
”Ediţia din acest an, aduce prima competiţie Internaţională Continentală de tip Black Box din România dar şi o surpriză de proporţii. Atmosfera evenimentului va fi incinsă de membrii legendarei trupe Iris, ce vor susţine un mega concert. Luna septembrie aduce în fiecare an la Polus Center cel mai complex eveniment gastronomic din România şi Sud-Estul Europei – Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber”, anunţă organizatorii, citati de adevarul.ro.
În cadul competiţiei de tip Black Box, fiecare concurent va primi prin tragere la sorţi o cutie cu ingrediente surpriză, cu care vor trebui să pregătească câte un preparat conform categoriilor de concurs. La acest campionat va avea loc o nouă ediţie de Master of Flames Cooking Show-bucătărie ciobănească românească, prilej cu care se va amenaja o stână tradiţională românescă, construită după modelul celor din Munţii Căpăţânii.
Programul detaliat:
Vineri, 11 septembrie 2015
18,00 – Festivitatea de deschidere a competiţiei
19,00 – Gastro Show – lansarea bucătăriei de la „Stâna Polus”, 6 feluri de mâncare ciobănească, partea I, (degustări pentru public)
22,00 – Guerrilla Cooking Show Braşov – demonstraţii de bucătărie braşoveană realizate de echipa de jurnalişti din Braşov coordonată de Alexandru Petrescu, (degustări pentru public)
22,30 – Dj, Music & Dance Party
Sâmbătă, 12 septembrie 2015
8,00 – Înscrierea concurenţilor 9,00–18,00 – Intrarea concurenţilor în competiţia Black Box la categoriile Pasăre, Peşte şi Vegetarian (fiecare concurent are la dispoziţie 1 oră pentru a desăvârşi preparatul pentru prezentare, 4 concurenţi intră simultan în boxe)
11,00 –17,00 – Grill Party Show by Masters of Flames, 600 de kg de carne prăjită pe grill rotisor, degustări
11,30 – 17,30 – Deschiderea „Cantinei Socialiste”by Chef Gigi Fedeleş (degustări pentru public)
12,30 – Startul competiţiei Pizza Racing Show, etapa Polus Center, partea I
13,30 – Demonstraţii Pizza Master, (degustări pentru public)
14,00 – Live Cooking Show: preparate din meniul celebrului tren „Orient Express”, (degustări pentru public)
14,30 – Ora Magicianului, demonstraţii de magie culinară
15,00 – Street Dance Sugar Show, oferit de mai multe echipe de dansatori de breakdance, streetdance
15,30 – Live Cooking Show: preparate din bucătăria orientală, (degustări pentru public)
17,00 – Stâna Polus, 6 feluri de mâncare ciobănească, partea II, (degustări pentru public)
17,30 – Energizează-te prin consumul de dulciuri, demonstraţie de deserturi fresh de vară
18,00 – Parada Somelierilor
18,30 – Live Cooking Show: produse de carmangerie românească tradiţională
19,00 – Decernarea premiilor
20,30 – Concert cu formaţia Iris
22,30 – Încetarea programului
Duminică, 13 septembrie 2015
8,00 – Înscrierea concurenţilor
10,00–19,00 – Intrarea concurenţilor în competiţie la categoriile Desert de Restaurant, Tort Festiv, Meniu Tradiţional;
10,00 – Pregatirile pentru Recordul Internaţional Cassata Siciliană de 150 kg
11,00- Demonstraţii Pizza Master, (degustări pentru public)
13,00 – Startul competiţiei Pizza Racing Show, etapa Polus Center, partea II, trofeul „Claudiu Toader” black box
13,30 – Street Dance Sugar Show, oferit de mai multe echipe de dansatori de zumba, rumba, salsa
14,00 – Stâna Polus, 6 feluri de mâncare ciobănească, partea III, (degustări pentru public)
14,30 – Live Cooking Show: preparate din meniul celebrului tren „Orient Express”, (degustări pentru public)
15,00 – Parada Somelierilor
15,15 – Live Cooking Show: Bucătărie braşoveană cu Guerrilla Cooking
15,30 – Decernarea Trofeului „Claudiu Toader”
16,00 – Recordul Internaţional Cassata Siciliană, certificare, (degustări pentru public)
16.15 – Ora Magicianului, demonstraţii de magie culinară
16,30 – Decernarea Cupei României la Deserturi
17,00 – Bartenders’ Black Box Competition, competiţia barmanilor
18,00 – Live Cooking Show: produse de carmangerie românească tradiţională, tematica: Cina de Ignat
18,30 – Live Cooking Show: bucătărie ţigănească, (degustări pentru public)
19,00 – Parada Somelierilor
20,00 – Decernarea premiilor 22,30 – Încetarea programului