Cluj: Doi tineri au alergat dupa un hot care furase un smartphone in plina strada. L-au predat Politiei

Updated on mai 8, 2015

Doi tineri clujeni şi-au câştigat respectul comunităţii, după ce au dat dovadă de spirit civic şi nu s-au lăsat până când nu l-au prins pe un hoţ care furase telefonul mobil al unei femei. Hoţul a fost reţinut de poliţişti, care îi „urechează” pe cei care consideră că un astfel de gest civic e o pierdere de timp.

Totul s-a întâmplat joi, în jurul amiezii, pe strada Paris din Cluj-Napoca. Aici, un minor de 17 ani a trecut pe lângă o femeie de 41 de ani şi i-a smuls telefonul din mână, după care a luat-o la fugă. Hoţul a fost văzut de doi tineri clujeni, care se aflau într-o maşină.

Au pornit cu autoturismul în urmărirea hoţului, însă la un moment dat drumul nu le-a mai permis să avanseze, astfel că au coborât din maşină şi au luat-o la fugă după hoţ. Au reuşit, până la urmă, să-l ajungă şi să-l imobilizeze, chemând apoi Poliţia în ajutor.

”Poliţiştii au ajuns de îndată la faţa locului şi l-au condus pe minor la sediul Poliţiei pentru audieri. Faţă de acesta s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore.

Prejudiciul cauzat părţii vătămate este de aproximativ 100 de euro, telefonul mobil fiind recuperat de poliţişti, însă acesta nu mai era în stare de funcţionare.

Acesta ar fi fost aruncat de minor în timp ce încerca să îşi asigure scăparea”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj remis Vocea Transilvaniei.

Oamenii legii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a hoţului.

Mai mult, poliţiştii clujeni transmit că le mulţumesc celor doi tineri pentru spiritul civic de care au dat dovadă.

”Reamintim tuturor cât de important este sprijinul activ dat celor în nevoie şi autorităţilor. Chiar dacă pentru unii spiritul civic înseamnă a-ţi „pierde” timpul cu declaraţii la Poliţie, nu trebuie să uităm faptul că mâine putem fi noi cei cei care au nevoie de ajutorul celor din jur”, au mai transmis oamenii legii din Cluj.

error: Content is protected !!