Cluj: „Ciorile, o problema complicata si greu de controlat. Cautam mai multe solutii, ne-am gandit si la instalatii cu ultrasunete pentru a le alunga, dar este greu.” Tu ce solutie propui?

Updated on mai 8, 2015 Municipalitatea clujeană recunoaşte, prin viceprimarul Gheorghe Şurubaru, că nu are soluţii pentru alungarea ciorilor din oraş, păsările gălăgioase care îi fac pe clujeni să trimită numeroase sesizări în fiecare lună.

Ciorile din oraş îi exasperează în special pe clujenii care locuiesc în apropierea parcurilor, acolo unde copacii înalţi reprezintă mediul propice pentru astfel de păsări în fiecare zi. Oamenii de pe Aleea Detunata, spre exemplu, au luat cu asalt Primăria în ultima perioadă cu această problemă, însă municipalitatea a recunoscut că alungarea acestor păsări reprezintă o provocare imensă.

„Problema ciorilor este una general valabilă în multe zone din Cluj-Napoca. Vedem cu toţii acele stoluri imense de ciori, care încep de dimineaţa să migreze şi au anumite locuri de staţionare, de odihnă, în oraş.

Căutăm mai multe soluţii, ne-am gândit şi la instalaţii cu ultrasunete pentru a le alunga, dar este greu.

În Cimitirul Central e în faza de proiectare un astfel de sistem, de exemplu, dar întreaga problemă e foarte complicată şi greu de controlat”, a declarat viceprimarului Clujului, Gheorghe Şurubaru, la Napoca FM si preluat de citynews.ro.

Una dintre soluţiile luate în considerare de Primărie în ultimii ani a fost toaletarea arborilor înalţi din parcuri, tocmai pentru a fi distruse cuiburile de ciori, însă problema alungării acestor păsări le dă în continuare serioase bătăi de cap autorităţilor clujene.

error: Content is protected !!