Un clujean face Turul Granitelor României pe bicicleta. „Nu cautam sa intram in Cartea Recordurilor, nu cautam sa demonstram nimanui nimic special”

Updated on mai 6, 2015

Marius Bucur, un tânăr din Cluj, și-a propus să facă Turul Graniţelor României pe  bicicletă.

El va porni săptămâna viitoare în cursa pe două roți în care mai are ca obiectiv și atingerea celor patru puncte cardinale ale țării.

Turul Graniţelor României pe bicicletă  însumează vreo 3000 de kilometri şi va dura aproximativ 50 de zile.

1

„Ideea a plecat de la mine în urmă cu aproximativ doi ani. Am făcut câteva tururi mai scurte la început, pe Transalpina, pe Transfăgărăşan, am legat pe bicicletă multe dintre oraşele mari ale ţării. Plecarea vrem să o facem în luna mai”, a spus clujeanu pentru radiocluj.ro

„Vom porni de la Arad, vom merge spre Oradea apoi vom străbate Carpaţii, în partea de nord, vom ajunge la Horodiştea – cel mai nordic punct al României, după care vom cintinua cu podişul Moldovei, pe la Iaşi, Galaţi, Tulcea. Dacă ne permite timpul şi condiţia fizică vreem să ajungem şi la Sulina cu barca.

De acolo vom continua spre Vama Veche , apoi mergem spre Zimnicea- cel mai dudic punct al ţării noastre apoi continuăm spre Porţile de Fier şi ne îndreptăm spre Beba Veche- cel mai vestic punct al României după care revenim la Arad.”

Clujeanul va fi însoțit în această călătorie  de tatăl său, fost miner din Valea Jiului, pasioant de mişcare şi sport.

„În primul rând o facem pentru noi. Nu căutăm să intrăm în Cartea Recordurilor, nu căutăm să demosntrăm nimănui nimic special.

Noi o facem pur şi simplu pentru călătorie, pentru că prin călătorie te deschizi, cunoşti oameni şi locuri noi, încerci să îţi faci o viziune a ceea ce se întmplă în jurul tău, iar pe mine călătoriile m-au schimbat în bine.”

error: Content is protected !!