Cluj: Gandaci in caminele UBB. Actiune de deratizare dupa mai multe plangeri ale studentilor

Updated on martie 23, 2015 Un amplu proces de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie va avea loc în cămintele Universităţii Babeş-Bolyai, după ce studenţii s-au plâns conducerii că în mai multe camere există focare de gândaci. Reprezentanţii UBB spun că focarele sunt izolate, dar anunţă că va lua măsuri.

Ameninţaţi de posibile amenzi din partea Direcţiei Publice de Sănătate Cluj sau chiar de suspendarea autorizaţiei de funcţionare, cei din conducerea UBB anunţă că va efectua o deratizare preventivă a întregului Complex Studenţesc.

Potrivit unui comunicat, decizia a fost adoptată în urma sesizărilor primite din partea studenţilor cu privire la existenţa unor focare izolate de gândaci, în mai multe camere din căminele Universităţii, anunta Vocea Transilvaniei.

„Universitatea Babeş-Bolyai, având în administrare 17 cămine studenţeşti şi peste 5.000 de locuri de cazare, nu poate risca nerespectarea condiţiilor igienico-sanitare prevăzute în normele de igienă în vigoare, acţiune care ar putea atrage o contravenţie sau mai grav, suspendarea periodică a autorizaţiei de funcţionare. Măsura adoptată vizează profilaxia acestor focare izolate şi la alte camere şi cămine, având drept scop combaterea infecţiilor şi asigurarea unor condiţii de igienă optime, pentru toţi studenţii UBB”, se arată în comunicatul UBB.

Studenţii care nu doresc să părăsească spaţiile de cazare şi nu doresc să fie efectuată deratizarea şi dezinsecţia camerei în care locuiesc sunt anunţaţi că pot comunica acest lucru Comitetelor de administrare ale căminelor şi nu vor trebui să-şi părăsească spaţiile de cazare.

error: Content is protected !!