Cluj: Inventii pentru viitor prezentate in concursul„Hackaton-ul” Innovation Labs.

Updated on martie 9, 2015 Pe 7 și 8 martie, la Cluj, a avut loc a treia ediție a „hackathon-ului” Innovation Labs, prima etapă din cel mai mare program de pre-accelerare din România, ce vrea să aducă produsele rezultate din idei cu potențial mai aproape de investitori.

În urma hackathon-ului din Cluj, cele mai bune 7 echipe din cele 14 înscrise în total au fost selectate pentru a intra în programul de pre-accelerare organizat de TechLounge.

După 24 de ore de muncă intensă şi doar 3 minute în care au avut timp să-şi prezinte ideile în faţa juriului, echipele și ideile finaliste ale „hackathon-ului” de la Cluj sunt:

DictaMed – serviciul Cloud de convertire voce-text ce le permite medicilor să înregistreze proceduri medicale; (sursa: Vocea Transilvaniei)
PhoneAlias – serviciul ce permite centralizarea apelurilor primite pe mai multe numere de telefon prin redirecționarea, conform unor seturi pre-definite de reguli, către un singur telefon mobil;
SOFT ATAC – serviciul ce își popune integrarea experienței de shopping online în orice magazin;
SwimPal – un tracker al performanțelor înregistrate de înnotători (număr de bazine, viteză si consum de calorii);

Buy and Help – propune utilizarea marketing-ului afiliat în strângerea de fonduri pentru cazuri sociale;
Fingerdrum Legend – aplicația care te învață să cânți la tobe printr-un joc distractiv și antrenant;
City365 – aplicația de recomandări care oferă reduceri bazate pe localizarea clientului în funcție de magazinele și localurile din apropiere.

În luna mai, la Demo Day, echipele își vor prezenta prototipurile finale, urmând ca cele mai convingătoare dintre acestea să fie premiate și să beneficieze în continuare de sprijinul echipei Innovation Labs.

Pentru finalişti urmează 3 luni intense, în care finaliștii programului vor beneficia de mentorat și susținere pentru a dezvolta produse inovatoare cu impact potențial la nivel global.

În luna mai, la Demo Day, echipele își vor prezenta prototipurile finale, urmând ca cele mai convingătoare dintre acestea să fie premiate și să beneficieze în continuare de sprijinul echipei Innovation Labs.

error: Content is protected !!