Protest Cluj: Ardelenii cu credite in franci elvetieni au iesit in strada. „Nu vreau sa raman sclavul bancii”

Updated on februarie 9, 2015 Peste o sută de persoane care au credite în franci s-au adunat, duminică, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, unde au scandat lozinci și au afișat pancarte pe care și-au scris nemulțumirile și solicitările.

Oamenii și-au adus la protest și copiii, în ciuda vremii reci și a ninsorii abundente și spun că din cauza ratelor mari la bănci, nu mai pot să le asigure copiilor lor viitorul.

Protestatarii au venit la Cluj-Napoca și din alte orașe ale Transilvaniei, cum sunt Alba-Iulia, Zalău, Baia-Mare sau Oradea.

„Nu vrem banii de la stat, vrem sistem reglementat”, „Stop, clauzelor abuzive” sau „Nu vreau să rămân sclavul băncii”, au fost doar câteva dintre pancartele afișate de protestatari.

„Solicităm în primul rând o mai multă protecție din partea autorităților , în sensul de o implicare mai mare din partea politicului, din partea celor care ne guvernează, din partea legiuitorilor. În concret, dorim conversia la cursul istoric cu 20% a tuturor valutelor, mai dorim eliminarea clauzelor abuzive și, nu în ultimul rând dorim o lege a falimentului personal, așa cum este în alte țări. O astfel de lege, în mod cert ar ajunge să ne protejeze și să oprească abuzurile băncilor.”, a spus Florin Iclozan, unul dintre organizatorii mitingului de la Cluj-Napoca, citat de Vocea Transilvaniei.

Mitingul a fost unul autorizat între orele 12:00 – 15:00, jandarmii și poițiștii i-au supravegheat pe protestatari pe parcursul celor trei ore cât au stat în Piața Unirii.

error: Content is protected !!