Cluj: Vinovat pentru incidentul de la Aeroport este … „Dorel” de la mentenanta care a uitat usa avionului deschisa

Updated on ianuarie 28, 2015 Faptul că un bărbat a reuşit să treacă de securitatea aeroportului clujean, fără bilet şi fără a fi controlat, şi s-a urcat într-un avion nu este un eveniment grav, întrucât acesta este cercetat în libertate, crede directorul instituţiei, David Ciceo.

El spune că principalii vinovaţi sunt angajaţii de la firma de mentenanţă a Wizz Air care au lăsat uşa avionului deschisă.

trtrtr

Claudiu-Gabriel Costin (30 de ani), bărbatul care trecut, marţi, de securitatea Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, fără bilet şi fără să fie controlat, iar apoi a urcat într-un avion, unde a făcut mai multe fotografii pe care le-a postat pe Facebook, s-a ales cu dosar penal, anunta Adevarul.ro

„Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj îl cercetează, în stare de libertate, pentru trecerea frauduloasă a frontierei. Se fac cercetări pentru stabilirea stării de fapt”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului, Mirel Toader. Astfel, articolul 262 din Codul Penal pedepseşte „intrarea sau ieşirea din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat a României” cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. De asemenea, reprezentanţii Aeroportului au făcut plângere pentru distrugere şi pătrunderea în zone neautorizate.

Poveste de dragoste la înălţime

Claudiu-Gabriel Costin (30 de ani) a ridiculizat, marţi dimineaţa, în jurul orei 6.00, securitatea Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca reuşind să ajungă fără bilet şi fără a fi controlat într-un avion Wizz Air care urma să plece spre Londra.

El a reuşit să intre într-un spaţiu tehnic folosit pentru bagaje, unde a spart un geam şi drumul i-a fost liber până la avionul care fusese  curăţat şi pregătit de cursă.

Întrucât scara era montată pe avion, iar uşa de la intrare era deschisă, nimic nu l-a oprit pe Gabriel să intre în cabina pilotului şi să facă mai multe fotografii. Apoi, el s-a instalat într-un scaun şi a aşteptat decolarea.

Angajaţii Aeroportului au fost alertaţi de luminile văzute în cockpit şi au chemat Poliţia de Frontieră. Bărbatul a fost prins, i s-au luat declaraţii pentru întocmirea dosarului penal şi apoi a fost lăsat liber. Anchetatorii au aflat că bărbatul voia neapărat să ajungă la iubita lui din Anglia şi nu a mai găsit bilete de avion.

error: Content is protected !!