Aeroportul Cluj vs Aeroportul Targu Mures: alt proces castigat privind concurenta neloiala

Updated on octombrie 29, 2014 Sindicatul independent al R.A. Aeroportul Cluj-Napoca a câştigat încă un proces cu Consiliul Judeţean (CJ) Mureş, în disputa privind concurenţa neloială de care aeroportul clujean acuză instituţia aeroportuară din Târgu Mureş.

yyy

“Sindicatul independent al R.A. Aeroportul Cluj-Napoca a câştigat încă un proces important cu Consiliul Judeţean Mureş care este obligat să furnizeze informaţiile de interes public solicitate privind fundamentarea sumei de 8.330.000 lei/an alocată prin Hotărârea Consiliului Judeţean Mureş nr. 16 din 30 ianuarie 2014. (sursa: voceatransilvaniei.ro)

Este vorba de fundamentarea de către CJ Mureş a unei alocaţii importante din bugetul Judeţului Mureş în sumă de 8.330.000 lei/an (1.850.000 euro/an) pentru Aeroportul Târgu Mureş care a beneficiat în ultimii ani de finanţări consistente a activităţilor comerciale (tarife de servicii pentru pasageri de 1,00 euro, echipamente de deservire la sol a aeronavelor, parcare auto aeroport s.a.), fapt care distorsionează competiţia în favoarea Aeroportului Târgu Mureş şi în defavoarea Aeroportului Cluj, ceea ce ne afectează pe toţi, atât angajaţi ai Aeroportului Cluj cât şi pasageri care beneficiază de serviciile de transport aerian de pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj R.A”, se arată într-o informare a sindicatului aeroportului clujean.

Tensiunile dintre cele două aeroporturi au devenit publice în 2012, când CJ Cluj a acuzat CJ Mureş de concurenţă neloială în ce priveşte finanţarea Aeroportului Târgu-Mureş.

error: Content is protected !!