Mesaj de la Cluj pentru UDMR: „Faceti jocul Bucurestiului si al partidelor extremiste”

Updated on octombrie 1, 2014

Proiectul de autonomie al Ţinutului Secuiesc, dar şi faptul că UDMR încearcă să obţină cât mai multe voturi în campania electorală, a stârnit nemulţumire inclusiv în Consiliul Local Cluj-Napoca. Membrii PNL le-au atras atenţia consilierilor UDMR că nasc controverse între etniile transilvane.

primarie

Consilierii locali ai UDMR au intrat în atenţia celor din PNL, care sunt nemulţumiţi de ultimele cerinţe ale reprezentanţilor principalului partid maghiar din România. Astfel, prin mesajul „politica paşilor mărunţi către segregare nu înseamnă multiculturalitate”, liberalii clujeni le atrag atenţia colegilor din UDMR că, indirect, fac jocul partidelor extremiste, dar şi că încearcă să-i scoată pe secui la urne pentru alegerile prezidenţiale.

„Trăim de mai bine de un mileniu, români și maghiari, germani, sârbi, ruteni, slovaci, țigani, cehi, italieni, armeni pe teritoriul Transilvaniei. Cu bune şi cu rele. De aceea considerăm că politica UDMR din perioada actuală este pe cât de profitabilă pentru liderii ei, pe atât de păguboasă pentru Transilvania. Într-o Românie mult prea centralizată, în care Bucureştiul are pretenția să controleze aproape totul, de la politică la economie, o creştere a gradului de autonomie a tuturor regiunilor este salutară. Dar nu numai în beneficiul liderilor UDMR, care, prin ceea ce propun, vor doar să-i scoată pe secui la urne. Practic, prin exacerbarea pericolului secesionist, UDMR îşi ajută electoral partidele partenere care fac ‘politică românească’, dar tot pe criterii etnice.

Transilvania are nevoie de autonomie. Centralizarea excesivă nu este o soluție decât pentru un stat corupt care are nevoie de un rezervor nesecat de funcții publice în teritoriu prin care să-şi satisfacă clientela politică. De aceea le atragem atenția celor din UDMR că fac jocul Bucureştiului şi al partidelor extremiste. Trăgând doar la căruţa propriilor interese, cei din UDMR nasc controversele dintre etniile transilvane care, în loc să militeze pentru prosperitate comună regională, îşi împart energiile şi ambiţiile în dispute fără sens şi finalitate despre supremaţia uneia sau al alteia dintre etnii. Încurajarea separaţionismului etnic este o politică care îndepărtează din ce în ce mai mult momentul adevăratei autonomii regionale”, a anunţat grupul consilierilor locali ai PNL. (sursa: citynews.ro)

De proiectul autonomiei UDMR s-au legat, la Cluj-Napoca, şi reprezentanţii Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), care i-au acuzat inclusiv de faptul că nu ar dori cu adevărat această autonomie.

error: Content is protected !!