Cluj: „Revin studentii si zona va fi sufocata de masini”. Parcarea din Hasdeu se lasa asteptata

Updated on septembrie 26, 2014 În pragul începerii unui nou an universitar, problema locurilor de parcare din apropierea căminelor studenţeşti revine în actualitate. Parkingul din Haşdeu promis de către municipalitate a rămas doar la stadiu de proiect.

333

Reîntoarcerea studenţilor din vacanţă va însemna automat, aglomerarea traficului în Cluj-Napoca şi multe dintre autoturisme vor fi parcate din nou pe trotuarele din apropierea căminelor. Primăria clujeană a venit, în urmă cu doi ani, cu ideea construirii unui parking în complexul Haşdeu, pe strada Păstorului, însă acesta se află tot la stadiu de proiect. Între timp, contractul iniţial pentru proiectarea tehnică şi studiile de fezabilitate a fost atribuit, prin licitaţie, unei alte firme, însă nimeni nu ştie perioada în care construcţia efectivă a parkingului ar urma să fie începută. (sursa: citynews.ro)

„În complexul Hașdeu sunt peste 5.000 de spații de cazare și mai puțin de 80 de locuri de parcare. În oricare moment al zilei, strada B. P. Hașdeu și străzile adiacente sunt sufocate de mașinile parcate neregulamentar de către cei care nu au altă variantă, deși li s-a promis foarte clar una, cu 300 de locuri. Peste câteva zile, studenții revin în cămine și fără un parking, zona va fi pur și simplu blocată. S-au pierdut doi ani de zile, pentru că municipalitatea a acordat în 2013 proiectul tehnic, Planul Urbanistic de Detaliu, studiul de fezabilitate, proiectul pentru autorizația de construire, detaliile tehnice de execuție și caietul de sarcini firmei Avensa Consulting cu care nu s-a mai înțeles și de care s-a despărțit prin rezilierea contractului. Acum, în vară, contractul a fost re-licitat și acordat firmei Plot Plan.

Totuși nu se știu termenele până la care acest proiect va exista fizic pe strada Păstorului nr. 67-69. Pentru a nu mai exista dubii cu privire la alte întârzieri uriașe consider că este necesară comunicarea publică a termenelor de execuție ale lucrării”, i-a transmis primarului Emil Boc consilierul local, Ioan Bîldea.

error: Content is protected !!