Reacţia Peluzei Şepcilor Roşii după ce UBB Cluj a eliminat “Carnetul de Student” din kit-ul oferit studenților

Updated on octombrie 18, 2024 Reacţia Peluzei Şepcilor Roşii după ce UBB Cluj a eliminat "Carnetul de Student" din kit-ul oferit studenților 1

Peluza Șepcilor Roșii a reacționat după ce UBB Cluj a eliminat “Carnetul de Student” din kit-urile de bun venit oferite bobocilor în numele galeriei “U” Cluj.

“În contextul tipăririi în Carnetul de Student promovat de către Universitatea Cluj, a unor texte care unora li se par vulgare, Peluza Șepcile Rosii își asumă total drepturile de autor asupra acelor texte și nu se delimitează de ele. Sunt niște sloganuri care fac parte din repertoriul nostru; nu ne e rușine și nici nu considerăm că ar trebui sa ne fie. Limba română este o limbă bogată în cuvinte și expresii, iar așa zisele vulgarități fac parte din moștenirea limbii române, de la cântece la scandări, de la ode la proverbe, de la ultrași la scriitori celebri (de exemplu, Ion Creangă – “Povestea P****” ).

Ne respectăm trecutul și prezentul academic; o bună parte dintre noi am făcut sau facem parte din lumea academica într-un fel sau altul, dar nu ne dezicem de textele noastre. Ne vom păstra mereu dreptul la liberă exprimare, în felul nostru. Drept urmare, susținem campania “stUdent la Cluj” și felicităm inițiatorii și persoanele implicate. Pe cei pe care îi deranjează, îi așteptăm pe stadion să le recităm niște urări”, a transmis PELUZA ȘEPCILE ROȘII.

În urmă cu o săptămână, a fost demarată campania “Slavă ție, stUdenție!”, prin care U Cluj şi UBB au oferit bobocilor universităţii informaţii despre echipa de suflet a oraşului.

Broșura cu versurile galeriei U Cluj a fost eliminată din kit-urile distribuite studenților, Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) fiind împotriva oricăror forme de manifestare a comportamentelor necorespunzătoare mediului academic, agresive, indecente sau lipsite de fair-play.

UBB promovează valorile multiculturalității, diversității și incluziunii, precum și pe cele ale excelenței în toate domeniile de activitate pe care le abordează, iar implicarea în campania „stUdent la Cluj” urmărește tocmai închegarea unei comunități academice guvernată de spiritul sportivității. Din această perspectivă, este important ca ideea frumoasă a campaniei care s-a bucurat de un foarte mare succes în rândul studenților să nu fie umbrită de o eroare regretabilă

error: Content is protected !!