Un nou drum în Cluj Napoca. Lucrările încep luni și vor fi finalizate până la sfârșitul anului

Updated on octombrie 11, 2024 Un nou drum în Cluj Napoca. Lucrările încep luni și vor fi finalizate până la sfârșitul anului 1

Un nou drum de legătură va fi construit între Borhanci și Constantin Brâncuși. Este vorba despre o bretea de legătură la viitoarea Centură Metropolitană a Clujului.

Anunțul a fost făcut de primarul Emil Boc, la începutul ședinței de Consiliu Local din 11 octombrie 2024.

“Am reușit să obținem autorizația de construire pentru primul drum de legătură din cadrul proiectului Centurii Metropolitane. Este vorba despre un drum de 380 m, care face legătura între Borhanci și Constantin Brâncuși, o bretea care va facilita ieșirea din Borhanci spre Brâncuși.

Luni, 14 octombrie 2024, toate utilajele RADP vor fi acolo, iar termenul limită de finalizare a lucrărilor este 31 decembrie 2024. Costurile investiției sunt de 2.3 milioane de lei, cu TVA”, a declarat edilul, citat de Ziua de Cluj. 

Deși breteaua face parte din proiectul centurii metropolitane, realizarea acestuia este asumată de către municipalitate din bugetul local.

O singură ofertă depusă la a treia licitație pentru Centura Metropolitană Cluj-Napoca
O singură companie, respectiv o asociere transilvăneană-bulgară și din Bosnia Herțegovina, condusă de Dimex 2000, a depus ofertă la a treia licitație pentru Centura Metropolitană Cluj-Napoca, lotul 2 de 24 km, arată datele din SEAP consultate de Economedia. Pentru primul lot al Centurii, segmentul de 2 kilometri, Ministerul Transporturilor a emis în vară autorizația completă pentru lucrări.

Cea de-a treia licitație pentru proiectarea și execuția lotului 2 al Centurii Metropolitane Cluj-Napoca a fost lansată în iulie de Primăria Cluj-Napoca, după două ratări anterioare, informează economedia.ro.

Singura ofertă depusă:
1. Asociere: DIMEX-2000 COMPANY (Leader), HYDROSTROY AD, INTEGRAL INZENJERING A.D. LAKTASI.

Dimex 2000 (din Bistrița Năsăud) este compania care construiește, printr-un contract de 110 milioane euro, Drumul Expres Tureni, șosea de legătură între Autostrada Transilvania și DN 1 Turda-Cluj Napoca, o rută propusă să devină legătura municipiului Cluj-Napoca la A3.

Integral Inzenjering este o companie bosniacă, iar dacă va rămâne desemnat, ar fi al doilea entry din Bosnia Herțegovina pe lucrările de infrastructură din România, după bosniecii care lucrează cu UMB (Euro Asfalt).

Licitația pentru lotul 2 a fost relansată cu un preț actualizat de 4,1 miliarde de lei, față de costul anterior de 3,5 miliarde lei.

error: Content is protected !!