Un nou traseu de drumeție și alergare a fost amenajat în Cluj Napoca

Updated on septembrie 27, 2024 Un nou traseu de drumeție și alergare a fost amenajat în Cluj Napoca 1

Un nou traseu de drumeție și alergare a fost amenajat în Cluj Napoca, anunță cei de la SOS Parcul de Est. Traseul începe de la primul lac, lângă mall-ul Iulius, și care vă duce la ultimele lacuri, apoi prin fosta pepinieră Becaș până la baza sportivă Gheorgheni

„Vă invităm să vizitați un traseu marcat de Let’s do it România! Becas și parteneri, cu sprijinul arhitecților din Proiectul Parcul Est.
De la Asociatia Societatea Organizată Sustenabil/ SOS Parcul Est ne-am asigurat că se curăță depozitele de deșeuri de construcții, prin mai multe sesizări și discuții cu autoritățile, ceea ce în proporție de trei sferturi s-a întâmplat. Totuși, RADP și alte instituții private mai au de lucru pe un sfert.

Merită să încercați traseul care începe de la primul lac, lângă mall, cu informații pe mai multe panouri și un cerc roșu, de circuit, și care vă duce la ultimele lacuri, apoi prin fosta pepinieră Becaș până la baza sportivă Gheorgheni.
Găsiți informații despre biodiversitate, habitate, despre viitorul proiect de parc, despre deșeurile care s-au strâns în urma sesizărilor, dar și în urma curățeniilor voluntare.
Pe parcurs, ne-am bucurat să vedem și hrănitoare de păsări și hoteluri de insecte.

Un nou traseu de drumeție și alergare a fost amenajat în Cluj Napoca 2

Felicitări celor care s-au implicat în realizarea traseului, noi ne gândim să marcăm și altele, cu accent mai mare pe biodiversitate, curățenia fiind doar primul pas pentru a ne bucura de natură.
Să sperăm că panourile rezistă, în trecut orice amenajare temporară a fost fie furată, fie distrusă, risc asumat și acum. Cu câți sunt mai mulți pe traseu însă, șansele ca acest lucru sa se întâmple scade.
Așteptăm ca primăria sa deruleze prima parte a proiectului de Parc Est de anul viitor, pe segmentul de Becaș.

Până atunci, ne vom concentra pe curățarea completă a zonei, pe tururi ghidate și mici evenimente sprijinite de Rețeaua pentru Natură Urbană și alți actori din societate (haideți cu propuneri), dar și pe cereri constante ca parcul, cel mai mare spațiu public verde al Clujului, să fie amenajat ca arie naturală protejată urbană”, au transmis cei de la SOS Parcul de Est.

error: Content is protected !!