Clujenii si-au facut provizii pentru iarna de la cel mai mare targ din oras

Updated on septembrie 14, 2014

Zilele Recoltei sunt în plină desfăşurare în acest weekend pe platoul Sălii Sporturilor Horia Demian, unde 170 de producători şi comercianţi de produse româneşti le pun clujenilor la dispoziţie tot ceea ce au nevoie pentru proviziile de iarnă.

Primii cumpărători au venit sâmbătă încă de la ora 7 dimineaţa pentru a prinde cele mai bune produse. Oamenii şi-au putut achitiţiona fructe şi legume de sezon, ulei presat la rece, dulceţuri tradiţionale, produse apicole, ciocolată de casă, turtă dulce, lactate, alimente din carne de porc şi prăjituri de casă, dar şi săpunuri naturale, obiecte de artizanat şi bijuterii hand-made realizate de tinerii artişti clujeni, toate la preţ de producător.

555

„Zilele Recoltei sunt o ocazie bună ca oamenii să vină să-şi cumpere legume, fructe pentru a-şi pune provizii pentru iarnă şi este, de asemenea, un prilej bun pentru comercianţi să vină să-şi vândă produsele. Sunt peste 170 de tarabe cu de toate, mulţi producători au venit cu cantităţi mari de legume aşa că au înnoptat aici. Este, cu siguranţă, unul dintre cele mai mari târguri de acest gen din Cluj, dacă nu chiar cel mai mare. Oamenii au venit în număr neaşteptat de mare şi pleacă de aici cu plasele pline. Estimăm că până duminică seară, când se încheie acest eveniment, vor fi trecuţi pe la târg peste 60.000-70.000 de cumpărători, asta şi din experienţa de anii trecuţi”, a spus Viorica Trif, reprezentant al organizatorilor. (sursa: Ziua de Cluj)

Produsele la care lumea s-a înghesuit cel mai mult au fost cartofii, castraveţii, varza şi vinetele, dar nu s-a ferit nici de dulciuri şi a vizitat şi standurile de ciocolată de casă şi cornuleţe de casă. După cumpărăturile epuizante, oamenii s-au așezat la un mic şi o bere care erau servite tot in incinta târgului, şi pentru ca imaginea să fie completă, nu a lipsit nici muzica populară.

666

„Am hotărât să venim şi noi aici şi ne-am bucurat când am văzut că e aşa mare oferta, că sunt foarte multe standuri şi ai de unde alege. Preţurile sunt foarte bune și pentru la iarnă sigur o să avem destule murături, gogonele, varză pentru sărmăluţe, tot ce trebuie”, a spus o mamă care a venit cu întreaga familie.

„Foarte multe opţiuni ai aici, găseşti de toate, ne place şi preţurile sunt bune. Decât să iei din piaţă, mai bine să vii aici, unde e tot ca o piaţă, mult mai mare”, susține un alt cumpărător.

Zilele Recoltei continuă sâmbătă şi duminică până la ora 10:00. Cele două zile culminează cu concerte de muzică populară ale unor artişti locali cunoscuţi. Evenimentul este organizat de Primăria Cluj-Napoca, în colaborare cu Consiliul Judeţean Cluj şi cu asociaţia Produs de Cluj.

error: Content is protected !!