Cele două eleve de 10 ale Clujului la Bacalaureat. Teodora vrea să își continue studiile la Cluj

Updated on iulie 8, 2024 Cele două eleve de 10 ale Clujului la Bacalaureat. Teodora vrea să își continue studiile la Cluj 1

Două eleve din Cluj au obținut 10 pe linie la examenul de Bacalaureat de anul acesta – un candidat de la Colegiul Național “Gheorghe Șincai”, iar celălalt de la Colegiul Național “Emil Racoviță”.

Teodora Stan, elevă la Colegiul „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca, a reușit să obțină media 10 la examenul de Bacalaureat.

Teodora Stan este eleva de la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca care a obținut una dintre cele două medii de 10 din județ la examenul de Bacalaureat, cealaltă fiind Louise Vișan de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai”. Teodora s-a bucurat de media obținută la Bacalaureat, iar scopul ei este admiterea la UMF Cluj.

„Am lucrat consistent și în fiecare zi, dar nu am făcut nimic ieșit din comun. Mi-am făcut temele și am învățat ca să nu rămân în urmă, deoarece scopul meu este admiterea la medicină, la UMF, și nu nota de la Bacalaureat. Am fost foarte fericită să-mi văd rezultatele și m-am bucurat de susținerea prietenilor și a familiei.
Este greu să spun de pe acum ce specialitate îmi doresc deoarece sunt mulți ani până voi lua o decizie, dar mi-ar plăcea să mă orientez spre cardiologie”, a declarat Teodora pentru monitorulcj.ro

Aveam emoții mult mai mari înainte să primesc subiectul decât ulterior. Când am văzut subiectul m-am liniștit. Subiectele mi s-au părut accesibile”, a adăugat Teodora.

Louise Vișan, elevă a Colegiului Național Gheorghe Șincai din Cluj-Napoca, a reușit să obțină nota maximă, 10 pe linie. Această realizare excepțională deschide noi orizonturi pentru tânăra care și-a propus să își continue studiile universitare în Paris unde a fost admisă.

„Nu pot spune că m-am pregătit atât de mult. Am fost mereu atentă la ore și am participat și nu simt că m-am pregătit atât de mult având în vedere că am avut admiterile la facultate. Am avut emoții înainte de examenul de la examenul de la română cu încadrarea în timp pentru că știam că am foarte multe de zis și știam că nu-mi ajunge timpul.
Am intrat în Franța la mai multe facultăți, iar cea pe care am ales-o se numește Sciences Po Paris care este cunoscută pentru domeniul de științe politice dar ca materii principale fac științe politice, drept și economie, iar din al doilea an aleg specializarea mea. În 25 august o să încep facultatea”, a declarat pentru monitorulcj.ro Louise Vișan.

Potrivit lui Louise Vișan, familia și prietenii s-au bucurat pentru rezultatele obținute.

„Rezultatele le-am văzut pe tren și toți au fost fericiți. Părinții nu pun preț pe note, s-au bucurat foarte mult pentru mine. Bunicii au fost cei mai fericiți, iar prietenii s-au bucurat pentru mine”, a adăugat Louise Vișan.

error: Content is protected !!