Jurnaliștii americani de la CNN, fascinați de Munții Apuseni: „Oferă o perspectivă asupra unei părți a Europei în care timpul încă se mișcă încet, iar modul de viață este impregnat de tradiție”

Updated on mai 11, 2024 Jurnaliștii americani de la CNN, fascinați de Munții Apuseni: „Oferă o perspectivă asupra unei părți a Europei în care timpul încă se mișcă încet, iar modul de viață este impregnat de tradiție” 1

Munții României sunt lăudați de jurnaliștii CNN, care au întocmit o listă de recomandări pentru pasionații de trasee montane. Astfel, printre celebrele lanțuri muntoase din Elveția, Italia sau Franța apar și … Munții Apuseni.

”Aceste drumeții de mai multe zile, care vă vor face să vă pierdeți mințile pe unele dintre cele mai bune trasee de lungă distanță din Europa, vă oferă șansa de a vă reconecta cu lumea, de a face exerciții fizice revigorante și de a vă bucura de momente de liniște în unele dintre cele mai frumoase peisaje ale continentului.” – se arată pe site-ul CNN, potrivit stirileprotv.ro.

Recomandările încep cu traseul Hyssna din Suedia, despre care se spune că trece prin păduri înalte de fagi și oferă posibilitatea de a face o baie răcoritoare în lacul Lilla Hålsjön, unde există un loc dedicat înotului.

Urmează traseul Karhunkierros, de 82 de kilometri, ”cea mai cunoscută plimbare de lungă distanță din Finlanda”, un traseu care se explorează cel mai bine vara, când nopțile sunt luminoase și pădurile verzi.

Următoarea recomandare este drumul de coastă al Angliei, numit după regele țării începând cu anul 2022: ”Fie că veți admira stâncile înalte și accidentate și golfurile superbe din Cornwall sau cerul vast și liniștea adâncă din Suffolk și Norfolk, doar câteva zile pe acest traseu epic vor lăsa pe oricine întinerit.”

În ceea ce privește România, Munții Apuseni sunt recomandarea americanilor de la CNN.

Acești munți ”oferă o perspectivă asupra unei părți a Europei în care timpul încă se mișcă încet, iar modul de viață este impregnat de tradiție. Mergând pe jos printre dealurile maiestuoase și pădurile aparent nesfârșite, puteți vedea șoimii pelerini care se învârt în cerc pe termicele de la înălțime, în timp ce urmele de lupi și urși bruni europeni indică prezența unora dintre cele mai evazive creaturi ale continentului. Much Better Adventures organizează o drumeție de patru zile cu rachete de zăpadă prin regiune în timpul iernii, unde oaspeții se cazează la familii românești și primesc o primire locală adecvată.”

error: Content is protected !!