Updated on august 31, 2023 Narcis Pintea este din Cornești, județul Cluj. După ce a făcut studii în Elveția la Școala Agricolă, a ales să vină acasă și să facă brânzeturi. Narcis are propria fermă unde crește vaci, bivolițe, oi, capre, aşa că dispune de toată materia primă pentru produsele realizate chiar în propria fermă.
Folosește doar metode artizanale după rețete tradiționale, fără a grăbi procesul natural și doar aplică gusturilor din copilărie, tehnicile învățate în străinătate.
„Povestea NarCheese este un vis devenit realitate în iulie 2019 când am început să pun în practică cunoștințele dobândite la Școala Agricola din Elveția și când am obținut prima brânză provenită din laptele ecologic de la Ferma Fratii Pintea.
Specializarea mea în momentul de față este brânza maturată Raclette. Acest tip de brânză provine din zona Valais (Elveția) și se produce în special în timpul verii când vacile ies la păscut. Laptele se procesează crud, timpul de prelucrare este de 24h după care urmează procesul de maturare (minim 4 luni) în condițiile favorabile dezvoltării bacteriilor de care aceasta are nevoie; aceste bacterii favorizând gustul intens pe care aceasta brânză îl are” spune Narcis, citat de turdanews.ro.
Laptele provine de la Ferma „Frații Pintea” care are aproximativ 30 de bivolițe, 20 de vaci Bălțată Românească, 100 capre alpin francez/carpatin și 500 de oi.