Afaceri de la zero. Legume bio în solarii, pe 5.000 mp, vândute la peste 300 de abonați din Cluj direct acasă sau la birou

Updated on decembrie 2, 2020 Liviu Baltă, 39 de ani, a hotărât în 2016 să facă o fermă de legume or­ganice de la zero – Colina Farms – pe o suprafaţă protejată (solar) de 1.000 mp, care a crescut de cinci ori până în pre­­zent şi acum livrează producţia, săptă­mâ­nal, la peste 300 de clienţi, abonaţi, din judeţul Cluj şi estimează afaceri de un milion de lei în 2020.

„În 2009 am renunţat la un job foarte bi­ne plătit dintr-o companie cu 250 de angajaţi şi am început de la zero o fabrică de sere şi so­larii, pe care în şase ani am dus-o la un ni­vel la care exporta 30% din producţie şi era prin­cipalul producător de sere şi so­larii din România.

Afaceri de la zero. Legume bio în solarii, pe 5.000 mp, vândute la peste 300 de abonați din Cluj direct acasă sau la birou 1

În 2016 am ieşit din firmă şi am dat dru­mul unui vis, să fac o fermă de legume organice, să învăţ şi să arăt o reţetă din care să se inspire şi alţii. Am început cu 1.000 mp, iar anul acesta avem peste 5.000 mp de so­la­rii“, povesteşte Liviu Baltă, fon­datorul Colina Farms, pentru Ziarul Financiar.

Ferma se află în Băbuţiu, o localitate si­tua­tă la aproximativ 20 de kilo­metri de Cluj-Napoca, acolo unde sunt şi cei mai mulţi clienţi ai companiei.

Colina Farms livrează în fiecare săp­tămână legumele pe care le poate recolta, precum cartofi, morcovi, varză, celor peste 300 de clienţi din judeţul Cluj, care au abo­na­ment pe un an. Produsele sunt vândute direct către persoane fizice, acasă sau la birou, iar livrarea este o dată pe săptămână sau o dată la două săptămâni. O cu­tie cu legume pentru 1-2 persoane, ce cu­prin­de 7 feluri diferite de produse, cu o greu­tate de 5 kg costă 75 de lei.

Antreprenorul clujean menţionează că în această săptămână, în cutia cu legume se vor găsi 1 kg cartofi, 1 kg morcovi, două legături de ceapă verde, o legătură de varză kale, două legături de verdeţuri, o bucată de ţelină, trei bucăţi de ardei gras şi trei bucăţi de pătrunjel rădăcină. De altfel, clienţii pot adăuga în cutie şi produse suplimetare, precum sucuri naturale procesate la rece, silvoiţă (magiun din prune) ori bulion.

Advertisements
error: Content is protected !!